Laksetærte
4 pers
Ingredienser
Dej
3 dl grahamsmel
2 spsk hvedemel
1½ tsk groft salt
1 dl kold vand
1 dl olie
Fyld
1 fed hvidløg
1 løg
1 peberfrugt
Ca. 15 kugler spinat
1 laksefilet i tern
Salt, peber
2 dl skummetmælk
3 æg
Revet muskatnød
Lidt revet ost
Dejen røres hurtigt sammen og stilles i køleskab minimum 30 min. Løg, hvidløg og rød peber skæres i tern. Spinaten overhældes med kogende vand så det kan tø op. Løg, hvidløg og peber steges sammen med den den afdryppede spinat, det smages til med salt og peber. Laksefileten skæres i små tern. Tærte dejen "trykkes" ud i en tærteform i et ret tyndt lag. Fordel grøntsager, laks og revet ost på tærtebunden. Rør mælk, æg, salt, peber, og muskat sammen og hæld det over tærten. Lad tærten bage ved 200 grader i ca. 40 min.
Mh, er vild med både laks og spinat. Og så er jeg vild med at bunden er grov. Bunden er så nem og skal hverken hæve eller forbages. Jeg synes i skal tage at prøve, om ikke andet så i hvert fald bunden, der bliver dejlig sprød. :)
/Lise
17 kommentarer:
Jeg elsker også spinat og laks sammen. Det er sådan et godt par. Meget apropros skal jeg fx have lakselasagne med spinat i morgen :) Men det er da vist også ved at være på tide at jeg får lakselasagne igen, nu du lige nævner det :) Det ser i hvert fald lækkert ud.
Hehe sjovt ;) Det er altså bare en god kombi, og gerne med lidt ost og en grøn salat, så er det en sikker vinder hver gang. Mh, lakselasagne er dælme også en god ting! :)
Og tak. :)
/Lise
Yum den ser bare god ud!! :-)
Den var god :)
/Lise
Hej Lise B :)
Hvor ser den tærte altså bare super godt ud :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Wow, den lyder god, den må prøves :-)
Mange hilsner
Birthe
Anita: Tak skal du have, den er også meget nem og fungerer fint med kylling, hvis ikke man er til laks.
Birthe: Hehe godt du også kan bruge nogle af mine opskrifter nu jeg bliver så inspireret af dig og dine opskrifter :)
/Lise
Kan det passe at der måske er en fejl i dejopskriften, og at det skal være 1 tsk salt frem for en spsk? Jeg lavede den nemlig i går, og jeg syntes at den blev helt utroligt salt! Så tænkte jeg bare lige, at det jo kunne være en tastefejl måske?
Hej søde Xenia, Jeg plejer at bruge en spsk men groft. :) Men jeg synes den er bedst sådan, men det er jo en smagssag. :) Prøv med lidt mindre gang, det er i hvert fcald den eneste opskrift jeg bruger på tærtedej :)
/Lise
Nå okay. Jamen måske jeg bare har brugt lidt for løs hånd, så ;) Dejen var i hvert fald herlig - omend lidt salt ;D
Haha ja kan godt være, kan godt være jeg bare generelt bruger mere salt :D Din stakkel, husk at skær ned på mængden næste gang så ;)
Håber ikke du fik drukket alt vandet i hanen ;)
/Lise
Tak for opskriften! Jeg har brugt den her tærtebund flere gange nu! Den er bare SÅ god. Havde faktisk fået opskriften væk og det er et par måneder siden jeg lavede den sidst, så havde glemt hvor jeg havde set den. Efter nu 45 min søgning fandt jeg dig igen, pyhhh, krise afværget :-)
Lang smøre... Pointe: Tak for god opskrift!
Ej det er jeg glad for at høre Ditts. Godt du fandt den igen, og velkommen tilbage ;)
Lise
Tak for en rigtigt lækker opskrift! Dejen var meget nem at lave og slap let fadet. Lavede dog tærten med kylling, broccoli og tomat og det var et hit :-)
Tusind tak Line, er glad for du kan bruge opskriften :) Uhm, det lyder også lækkert :)
Lise
Jeg brugte også 1 spsk groft salt, og min bund blev uspiselig... Jeg vil klart anbefale 1 tsk i stedet ;)
Jeg laver en rettelse til den, det er jo ikke meningen ;)
Lise
Send en kommentar