søndag den 6. marts 2011
Skårne chokoladesmåkager
I anledning af at min søde veninde kom på besøg igår bagte jeg småkager den anden dag. Jeg kan huske de har småkager hjemmefra, dengang jeg var yngre, de er så lækre! Man kan både bage dem som de er helt sprøde, men også så de er lidt ligesom cookies med en blød midte.
Skårne chokoladesmåkager
30x40 cm
Ingredienser
100 g smør
1½ dl sukker (jeg brugte rørsukker)
1 æg
3 spsk kakao
1 spsk vaniljesukker
1 dl hvedemel
½ tsk bagepulver
50 g hasselnødder hakkede
Blød smør og sukker røres hvidt, æg og de tørre ting tilsættes, undtagen hasselnødderne.
Dejen smøres ud på et stykke bagepapir ca 30x40 cm. Vigtigt det bliver smurt ret tyndt ud. Drysses med hakkede nødder og lidt sukker. Bages ved 200 grader i 10-15 min afhængigt af ovnen. Jeg bagte mine 12 min og de var lidt chewy i midten. Mens de er varme skæres kagen ud i ca 2x3 cm stykker og afkøles helt på en rist.
Kan opbevares i et par uge i en kagedåse, men jeg lover de er væk før der er gået et par uger!
Alt i alt, super lækre småkager der er meget anbefalelsesværdige!
/Lise
Etiketter:
bagværk,
søde sager
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
11 kommentarer:
det ser bare helt vild lækre ud.
Tag og prøv dem, de er ret gode og nemt at halvere portionen :)
HOld nu op, hvor ser de lækre ud!! :-)
Mange hilsner
Birthe
Uhhhhm, de ser virkelig lækre ud!
Tak skal i have piger, de er virkelig nemme og værd at prøve :)
/Lise
NØJ hvor ser de bare lækre ud! De MÅ snarest afprøves.
kh Charlotte
Det synes jeg da bestemt du skal :)
Hej Lise B
Sikke nogle skønne kager, du har fået lavet. Dem må jeg helt sikkert prøve at lave en dag.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Tak skal du have Anita, ja jeg gik lidt agurk, men trængte til noget sødt, hvor jeg samtidig ed hvad der er i af e numre, ingen nemlig :)
Eeejh, sikke nogle lækre småkager. Når man lige ruller ned ligner de faktisk brownies :) Skal absolut prøve dem af en dag, for hvis der er noget jeg er vild efter, så er det chokoladesmåkager :) Uhm
God tirsdag
Vh Kristine
Hej Kristine, de er nemlig ret lækre, men jeg vil nok anbefale dem lige at bage dem 1-2 min længere, da de så holder lidt lidt bedre sprøde. :)
Tak i lige måde :)
/Lise
Send en kommentar