mandag den 7. marts 2011
Lasagne
Der er da ikke noget bedre end en boblende lasagne med masser af bechamel sovs, ost og grønt. Det her er min opskrift på en helt klassisk lasagne, og den kan anbefales! :)
Lasagne
4 pers
Ingredienser:
500 g mager oksekød
3-4 revede gulerødder
2 løg i fine tern
2-3 fed hvidløg
2 dåser flået tomat
1 dåse tomat puré
salt, peber
Krydderier (jeg brugte røget paprika, chili og oregano)
Hvid sovs
6 dl mælk
Jævning
friskrevet muskatnød
salt, peber
1 håndfuld revet ost
Andet
Pataplader
Revet ost
Steg løg og oksekød til oksekødet er mørt. Tilsæt krydderierne. Hæld tomater og puré i kødet og lad det komme op at koge. Derefter tilsættes gulerødder og hvidløg og retten smages til med salt og peber. Her skal sovsen minimum koge 30 min, og evt skal der tilsætte lidt vand hvis den bliver for tyk.
Den hvide sovs laves ved at koge mælken op(går hurtigt i mikroovn), og jævnes. Gerne med maizena. Når den har fået lidt tykkelse krydres den med salt, peber og muskatnød og den revne ost tilsættes lige inden deb bliver taget af varmen. Rør for guds skyld godt i denne sovs, da den brænder nemt på, eller det gør jeg i hvert fald ;)
Lasagnen lægges sammen med kødsovs i bunden, dernæsst plader, kødsovs, hvid sov, plader kødsovs, hvid sovs osv. Lad lasagnen bage ved 200 grader ca 30 min før osten drysses på og den får 15 min mere.
Bon appetite.
Ved godt at alle har deres helt egen måde at lave kødsovs og lasagne på, men sådan her ser min næsten altid ud, nogle gange med andet revet grønt. Men det kan man jo variere som man ønsker :)
/Lise
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
6 kommentarer:
Yum, den ser også bare god ud - eeeelsker lasagne! :-D
Må prøve denne en dag..
Man kan jo variere den som man vil, men det her er nu min yndling. Også er jeg begyndt selv at lave bechamel sovs, det er jo så meget billigere! :)
Sikker vinder HVER gang!!! :-)
Mange hilsner
Birthe
Nemlig :) Gerne med lidt grøn salat, så er det godt :)
/Lise
Hej Lise :)
Hvis jeg spiste kød, så ville jeg gerne have smagt et stykke af den der lasagne, for den ser bare super lækker ud :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Prøv med enten quorn eller nogle flere grøntsager, så er det jo lidt derhen af :) Men tak skal du have :)
/Lise
Send en kommentar