onsdag den 10. april 2013

Frisk cheesecake med citron, vanilje og hindbærgeleTil påskefrokost med familien lavede jeg denne fine friske cheesecake med citronskal, vaniljekorn og hindbærgele på toppen. Se venligst bort fra "spejlæggene" hvis du ikke er i påske humør mere! Opskriften er med modificeringer inde fra Rebelsig, og den kunne laves i mit mikroskopiske køkken, så den er altså virkelig nem! Jeg lavede den i en springform på 24 cm, så hvis man vil have den lidt højere og mere elegant kan jeg altså anbefale at man laver den i en springform der er lidt mindre. Desuden kan desserten gøres væsentligt billigere ved at bruge den billige flødeost fra enten Aldi eller Lidl, hvor 200 g kun koster 10 kr. 

Frisk cheesecake med citron, vanilje og hindbærgele
10 pers ca.

Ingredienser
200 g digestive
100 g smør

300 g flødeost (ikke light)
2 dl creme fraiche 18 %
125 g flormelis
1 vaniljestang
Skallen af 1 citron, samt saften fra ½
2½ dl piskefløde
6 blade husblas

350 g frosne hindbær
3 spsk sukker
Den tomme vaniljestang
4 blade husblas

For springformen med husholdnings film, der lægges over bunden af formen inden den sættes fast. Knus kiksene fint i en pose og bland med den smeltede smør, og tryk massen ud i den forede springform. Pisk flødeost, cremefraiche, flormelis, vaniljekorn og skallen af en citron hurtigt sammen. Pisk fløden til skum i en anden skål. Bland en smule af flødeskummen i osteblandingen, og vend dernæst resten af fløden forsigtigt i. Læg husblasset i blød i koldt vand i 5-10 minutter, og smelt sammen med citronsaften ved svag varme i mikroovnen. Husk at husblas smelter ved 50 grader, så det kræver ikke så længe. Lad blandingen køle lidt af og bland en god skefuld af blandingen ned i husblasset. Hæld derefter husblasblandingen ned i cremen i en tynd stråle mens du vender det godt i. Fordel hele molevitten på kikse bunden og glat pænt ud, inden den sættes på køl i minimum 4 timer, det kan sagtens laves hertil dagen før kagen skal serveres. 
Kog hindbær op med sukker og den tomme vaniljestang og smag til. Fisk vaniljestangen op. Sigt kernerne fra, så du kun har puréen tilbage i en skål. Lad det køle lidt af inden den udblødte husblas blandes i. Lad det afkøle yderligere inden det hældes over cheesecaken. Lad geléen sætte sig helt inden cheesecaken serveres. 

Lise

13 kommentarer:

Christel | Colors and Creations sagde ...

Oh yeah, hvor ser den bare lækker ud!!! Jeg må virkelig se at gøre noget ved at prøve dine opskrifter. Måske skal jeg vente med at læse din blog til sent på eftermiddagen i stedet for om formiddagen på kontoret ;)

Unknown sagde ...

Haha, ja det kan godt være at det ville gøre det nemmere ;) Jeg håber du får prøvet noget, så må du lige give respons om det er en succes :)

Lise

Christel | Colors and Creations sagde ...

Det kan du tro! :)

Miriam sagde ...

Åh, jeg eeeeelsker cheesecake! Giver du et stykke, eller skal jeg virkelig selv til at i gang? ;)

Unknown sagde ...

Godt Christel ;)

Lise

Unknown sagde ...

Der er desværre ikke mere tilbage Miriam, for jeg er også fan ;) Men den er altså nem hvis du skulle få lyst til at kaste dig ud i det :)

Lise

A + K = ♥ sagde ...

Netop cheesecake med citron og hindbær gele er min ultimative favorit variant. Helt klassisk og sublimt lækker! :D

- Anne

Piskeriset sagde ...

Hvor er den smuk! Og jeg som elsker cheesecake - nammenam :-)

Unknown sagde ...

Det smager nemlig så godt Anne, lidt frisk og samtidig sødt uden at blive vammel :) Næste gang tror jeg at jeg vil kaste mig ud i en version med hvid chokolade og lime! :)

Lise

Unknown sagde ...

Tak piske, den var virkelig nem at lave :)

Lise

Helene sagde ...

Hejsa. Jeg glæder mig virkelig til at prøve denne kage!! Hvor lang tid i forvejen kan man lave den? (jeg overvejer den til kagebordet til bryllup nemlig - så ville være godt hvis jeg kunne lave den 1-2 dage før den skal spises...)
Helene

Unknown sagde ...

Hej Helene. Jeg har selv haft den med held i køleskab 1-2 dage, men har også læst et sted på nettet at man kan fryse dem, men det er ikke noget jeg selv har prøvet. Men altså i min mening bliver den kun bedre af at blive lavet dagen i forvejen :)
Lise

Unknown sagde ...

Hej Helene. Jeg har selv haft den med held i køleskab 1-2 dage, men har også læst et sted på nettet at man kan fryse dem, men det er ikke noget jeg selv har prøvet. Men altså i min mening bliver den kun bedre af at blive lavet dagen i forvejen :)
Lise