mandag den 21. marts 2011

Koldthævede grovboller


Dette er helt hundrede det allerbedste brød man kan bage. Normalt bager min søde mor det bare med hvedemel, men da jeg selv skulle forsøge mig med det tilsatte jeg grov hvedemel.

Koldthævede grovboller
10 stk

Ingredienser
½ L koldt vand
15 g gær
1 spsk salt
200 g fuldkorns hvedemel
425 g hvedemel

Opløs gær og salt i vand og tilsæt melen til det er en klistret dej. Overdæk og sæt i køleskab i minimum 5 timer, de kan nemt laves aftenen før også. Når bollerne skal formes tilsættes ikke mere mel, lidt mel på fingrene er nok. Lad dem efterhæve i 30 min. Ovnen tændes på 250 grader varmluft og der stilles en beholder med vand i bunden af ovnen. Bag bollerne ved den høje temperatur i 8 min og sæt derefter varmen ned til 180 grader og bag bollerne videre i 15 min. Spises gerne lune med smør, uhm!

Disse boller kan også laves med ren hvedemel, så skal der bruges 700g hvedemel og ellers følges samme fremgangsmåde.

/Lise

4 kommentarer:

Bitten sagde ...

Altså, hvorfor så jeg ikke denne opskrift da jeg i går aftes sad og ledte nettet tyndt for koldthævede grovboller :P Nå, men det må blive en anden gang, og dem jeg fandt blev nu også rigtig gode.

Unknown sagde ...

Hehe det beklager jeg meget Bitten ;) Men dem her i hvert fald super nemme og gode! :)

/Lise

Miss A sagde ...

Hej Lise :)

Lækre boller. Dem må jeg prøve at lave en dag.

Jeg har bare ikke så god tålmodighed med langtidshævning *røde kinder* :)

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

Unknown sagde ...

Hehe, hvis man ved man skal bage boller dagen efter der det bare så nemt, de skal ikke engang æltes :)

/Lise