lørdag den 21. maj 2011

Ultralækre squashboller





Søde Line lagde for et par dage siden en opskrift ud på lækre durumboller med squashfyld ud. Dem blev jeg nødt til at prøve! Har dog ændret lidt i hvilken mel der blev brugt fordi jeg ikke havde så meget durummel. Her kommer opskriften som jeg har lavet den.

Squashboller
Ca 16 stk

Ingredienser
5 dl skummetmælk
2 dl kogende vand
1 spsk salt
1 spsk smagsneutral olie
1 spsk sukker
25 g gær
2½ dl durummel
2½ dl sigtet speltmel
2 dl hvid hvedemel
Hvedemel for resten
Ca 120 g flødeost naturel
1 groftrevet squash (20-25 cm lang)
100 g revet ost
Salt, peber, timian
Sammenpisket æg til pensling
Sesamfrø

Bland mælk og vand, og rør olie, salt og sukker i. Tjek om det håndlunkent, og hvis det er tilsæt gær. Pisk først durummelet i, derefter spelt og til sidst hvid hvede. Ælt derefter hvedemel i til det kan æltes til en smidig dej. Lad den hæve tildækket lunt i 1 time. Mens dejen hæver blandes fyldet af flødeost, squash, ost og krydderier, husk at smag til. Del den i to, og ælt den. Fold dejen i 3 på den korte led, så du får et lag dej under fyldet og to ovenpå. Skær dem i 4 cm. brede stykker, og læg dem på plader med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesam. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Bag dem midt i en 210 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

De var virkelig gode! Den eneste ulempe var at fyldet røg lidt ud under bagning, så vil forsøge at lukke dem mere næste gang jeg bager dem. For tro mig, de bliver bagt igen. Er ikke sikker på hvordan de bedst bliver opbevaret, men jeg har frosset nogle og ladt nogle andre blive i køkkenskabet tæt lukket i en pose.

Hav en god lørdag, jeg skal ind og gøre Aalborgs natteliv usikkert i aften. For første gang i umindelige tider! ;)

/Lise

11 kommentarer:

Miss A sagde ...

Hej Lise B :)

Hvor ser de altså bare lækre ud.

Jeg har lige fået 2 squash med fra Aarstiderne, så jeg vil helt sikkert prøve at lave disse i løbet af ugen.

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

Mette sagde ...

Nøj de ser gode ud.. Og også perfekte som madbrød til supper el.lign. Tak for opskriften :)
Kig forbi?

Newyorkerbyheart sagde ...

Ej, hvor ser de god lækre ud! De må da prøves :-)

Mange hilsner
Birthe

Stine K.A. sagde ...

Ha ha, jeg lœste overskriften som 'ulœkre squashboller' - så er det vist tid til at gå i seng, hœ.

Linelu sagde ...

De er nemlig superlækre Lise, ser ud til de lykkedes rigtig godt for dig også. Den opskrift har været en keeper hos mig længe, kan godt forstå hvis den blir det hos dig også :) Nu er det nok også snart på tide jeg prøver din risotto af...

Xenia sagde ...

Mmm, de ser gode ud! Hvor længe holder de sig friske og ikke-tørre. Som i: hvor mange bør man bage ad gangen? :)

Lise B sagde ...

Tusind tak Anita, det synes du jeg skal, ellers lav fyldte grøntsager, uhm!

Mette: Taak :) Det vil jeg gøre :)

Birthe: det synes jeg bestemt du skal, men husk lige at luk dem i siderne, så alt det gode fyld ikke flyder ud ;)

Haha Stine, så håber jeg du kom hurtigt i seng ;)

Line: Ja de blev super lækre, gar forsøgt ´mig med at smide et par stykker i fryseren, for lige at tjekke om de stadig er gode efter det :) Men tak for opskriften, de er altså nizzle!

Xenia: Jamen jeg bagte dem i fredags og de er i hvert fald stadig gode idag. :) Men tror jeg bare bager halv portion næste gang. Men har forsøgt mig med at putte dem i fryseren, tror godt man kan uden de bliver for tørre ;)

/Lise

Linelu sagde ...

Man kan sagtens fryse dem, og de er faktisk rigtig gode at tage ud og varme direkte i mikroovnen :)

Lise B sagde ...

Great, så glæder jeg mig til at prøve det ;)

/Lise

Det-lille-koekken sagde ...

Hejsa..
ihh.. hvor ser de gode ud... Dem kunne jeg godt lige hapse en af..
:-)

Lise B sagde ...

Taak, synes nu også de var ret gode, de skal i hvert fald bages hos mig igen :)

/Lise