mandag den 16. maj 2011
Parmesan og spinatfyldt svinemørbrad
Jeg lavede denne super lækre fyldte svinemørbrad hos min mor. Hun fik tjansen med at gå i haven og jeg lavede maden. Så menuen stod på denne svinemørbrad, tomatsalat, smørstegte kartofler og hjemmebagt brød. Den svinemørbrad jeg brugte vejede dog kun 400 g. i forhold til den burde veje 600 g. lavede også lidt andre småændringer, så skriver opskriften som jeg lavede det.
Parmesan og spinatfyldt svinemørbrad - fra Spis Bedre nr. 5 2011
4 pers
Ingredienser
400 g svinemørbrad
70 g pancetta (en pakke)
250 g frisk spinat
50 g friskrevet parmesan
1 skive daggammelt hvidt brød
2 fed hvidløg, finthakket
Lidt revet muskat
1 æg
salt, peber
Masser frisk rosmarin
1dl hvidvin + 1 dl vand
Sæt ovnen på 180 grader. Afpus svinemørbraden og skær den næsten igennem. Bank den flad så den kan fyldes.
Skær pancettaen i tern og kom i en skål. Tilsæt afdryppet blanceret spinat, revet ost, fintsmuldret brød, hvidløg, muskat, salt og peber. Rør sammen til en ensartet masse. Smør dette på svinemørbraden og bind den sammen med bomuldssnor, som man gør ved en rullepølse. Her ses det katastrofale af at min mørbrad var for lille, men fyldet blev sprødt så skidt. Jeg brunede mørbraden på kød siden og satte den i ovnen, i et ovnast fad med 1 dl hvidvin og 1 dl vand. Drysses med masser frisk rosmarin.
Bag 1 ca 30 min til den lige præcis er gennemstegt (68 grader med termometer).
Tomatsalat
50 g frisk spinat
4-6 tomater i skiver
1 mozarella i skiver (125g)
½ finthakket løg
frisk basilikum
friskkværnet peber
god oliven olie
Anret pænt på et stort fad.
Smørstegte kartofler
En passende portion næsten kogte kartofler
En god klat smør
Friske krydderurter(jeg brugte; purløg, rosmarin og basilikum)
Havsalt
Steg kartoflerne gyldne i smør og tilsæt krydderurterne, uhm!
/Lise
Etiketter:
mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
8 kommentarer:
Wow, Lise, hvor ser det godt ud!!! Det skal jeg da helt sikkert prøve :-)
Mange hilsner
Birthe
Det var virkeligt lækkert, men tror det havde været nemmere med en større mørbrad eller mindre fyld ;)
/Lise
MUMS, hvor lækkert!! :)
/Emma
www.w-l-a.blogspot.com
Ja det var super lækkert og forholdsvis simpelt at lave :)
Velkommen til, har vidst ikke set dig "her" før :)
/Lise
Det ser bare super lækkert ud! :-D
Virkelig lækker sommermad! :)
Jamen det var også godt. :)
Tror også det ville være oplagt at lave på grillen :)
/Lise
Jeg kan godt huske den opskrift. Men har mistet den. Har du evt et billede af den. Vil så gerne have den i min samling igen. Mvh Anja
Send en kommentar