torsdag den 29. september 2011

Zuppa di pomodoro/Tomatsuppe


Ved ikke lige hvorfor billedet er så mærkeligt, men suppen var knaldhamrende god! Opskriften er stortset kopieret fra bogen: Moderne mamma. Jeg ændrede lidt i de forskellige ting og skriver opskriften som jeg lavede den.

Tomatsuppe med friskost
4 pers

Ingredienser
4 spsk olivenolie
1 løg
2 porrer/5-6 forårsløg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2 kartofler
1 rød chili
1 kg tomater/3 dåser flåede tomater
70g koncentreret tomatpuré
1 liter grøntsagsbouillon
100g friskost
Salt og peber
1 tsk tørret oregano

Hak læg, porrer og hvidløg og sauter i olivenolie til løgene er klare. Riv gulerødder og kartofler fint og tilsæt sammen med en finthakket rød chili, og lad stege i 5 min. Hæld derefter bouillon, tomater i tern og tomatpuré ved. tilsæt oregano og smag til med salt og peber. Lad suppen koge i 20-25 min ved svag varme. Tilsæt derefter friskosten og tag suppen af varmen. Blend til sidst suppen godt med en stavblender. Server gerne med godt brød og friske krydderurter på toppen.

Da jeg skulle lave bouillonen tilsatte jeg simpelthen bare to grøntsags bouillonterninger til suppen og en liter kogende vand. Voila, dejlig sund og vegetarisk aftensmad :)

/Lise

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums, den suppe ser vel nok godt ud, Lise :-)

Mange hilsner
Birthe

Unknown sagde ...

Den er også virkelig god. :) Prøv den ;)
/Lise