mandag den 26. september 2011

Mormor mad - Lange linie

En fin krøllet gammel opskrift på Lange linie

Den færdige ret
Den her ret er et ganske ægte barndomsminde for mig, min mormor vidste jeg elskede det og lavede det tit når jeg kom på besøg med familien. Min mormor og jeg har altid været tæt knyttet og boet tæt på hinanden, så hun en som jeg altid har haft det meget tæt forhold til. Igår blev det mig der lavede det til hende med et godt glas rødvin i hånden. Det var noget den gamle kunne lide.

Lange linie
4 pers

Ingredienser
500 g fars
2-3 løg
250 g champignoner
3-4 tomater
200 g spaghetti (alternativt, som her, pastaskruer)
1 spsk karry
3 dl madlavningsfløde (eller halv mælk/halv piskefløde)
Salt og peber

Lav farsen som du plejer og lad hvile i køleskabet i minimum 30 min. Skær champignoner, løg og tomater i skiver. Svits champignoner og løg af to omgange så de får noget farve. Lad pastaen koge næsten færdigt og dryp af. Svits karryen af i lidt olie og tilsæt fløden (eller fløde/mælk) og lad det koge op til en karrymælk. Smag til med salt og peber. Smør farsen ud i en stor bradepande og dæk med pastaen/spaghettien. Fordel derovenpå de svitsede champignoner og løg. Fordel til sidst tomatskiverne over retten og hæld karry"sovsen" over. Bag ved 200 grader i ca 30 min. Lad stå 5 min og server med en grøn salat.

Som der står i opskriften er dette en nem ret for udearbejdende ;) Smager super godt og tror jeg skal prøve at lave en opdateret version. Men det smagte ligeså godt som da jeg var barn. :)

/Lise

6 kommentarer:

Anja sagde ...

Mmm, det lyder og ser virkelig lækkert ud! Det virker som en opskrift, jeg ville kunne give manden uden at han laver alt for meget rod i det ;) Så det tror jeg, at jeg vil prøve.

Mette sagde ...

Hej Lise :)

Jeg har givet dig en "Blog award". Jeg ved godt, at du da vist allerede har fået en, men du fortjente den altså lige igen :)

Du kan se den her.. http://mintanketorsk.blogspot.com/2011/09/blog-award.html

- Mette

Unknown sagde ...

Det smager super godt, og er sikker på manden synes det er lækkert ;) Det er meget mormor agtigt, men jeg elsker det indimellem. Hvis jeg skulle lave det hjemme ville jeg nok bruge grov pasta :)
/Lise

Unknown sagde ...

Nååehr hvor er du sød Mette, jeg vil straks kigge forbi! :)
/Lise

Marian N. Larsen sagde ...

Hvor er det hyggeligt med mormor-mad!!!

Unknown sagde ...

Ja er også helt vild med det nogle gange :D
/Lise