tirsdag den 20. september 2011

Tanker om blogging

Jeg ved ikke med jer andre, men jeg oplever nogle gange at finde andre der bruger mine opskrifter. Det er synes jeg er vildt fedt, elsker at folk kan blive inspireret herinde hos mig. Men dog har jeg en anke, når folk ikke linker eller skriver hvor de har opskriften fra. Eller endnu værre, har direkte kopieret opskriften herfra.
Hvor synes i grænsen går for at det er "tyveri"?

Bortset fra dette halvsure opstød så er jeg simpelthen såå glad for at i læder med herinde, det er simpelthen så skønt at se folk kommenterer og interesserer sig for det jeg laver. I er de bedste læsere nogensinde! :)

/Lise

15 kommentarer:

Malene uden "R" sagde ...

Jeg har det vist lidt som dig.
En overskrift kan man nemt komme til at kopiere sådan lidt "ubevidst".
Jeg har dog endnu ikke oplevet, at andre har kopieret opskrifter fra min blog, så den vinkel kan jeg ikke svare ud fra.
Men det med at linke til hvor opskriften kommer fra, synes jeg kun er god pli og viser jo at man værdsætter de andre bloggeres nytænkning, ideer og opfindsomhed i køkkenet.
Håber du forstår mit lidt kringlede svar :)

Malene uden "R" sagde ...

Hov for egentlig at svare på dit spørgsmål - grænsen for tyveri synes jeg går, når man tager æren for en opskrift på den måde at man ikke linker eller i det mindste fortæller hvor inspirationen eller opskriften kommer fra.

Malou Klidmoster sagde ...

Hej Lise

Sådan er det desværre i blogland - der er mange der stjæler med arme og ben - eller 'låner' uden at opgive kilde. Gør dem da venligt men bestemt opmærksom på at de tager æren for noget der ikke er deres.

Jeg går selv ind for 'lån - men link' som heldigvis er den mest brugte metode.

Blog on ;-)

Glad hilsen
Malou

Xenia sagde ...

Jeg er enig med de andre. Det tager to sekunder at linke til den rette ophavsmand, og alt andet er bare dårlig stil!

Min Verden sagde ...

hej lise.
jeg ved ikke om dette indlæg er lidt til mig?
jeg tog jo din opskrift i denne uge på nogle vildt lækre muffins.
men jeg skrev jeg havde tyv stjålet den fra dig, og linket til din profil..
på den måde, synes jeg ikke helt det er tyveri, fordi jeg ikke selv har taget ære for det.. men hvis du på nogen måde er sur over det, synes jeg du skal henvende dig til de bloggere, og jeg sletter indlæget med det samme, hvis det var til mig!

Stine K.A. sagde ...

Jeg er helt enig. Ikke at jeg tit poster opskrifter på min blog, men lavede engang en ret udførlig guide til nogle søde kager. Få dage efter ser jeg en af mine læsere poste præcis samme guide, med egne billeder godt nok, men det var i hvert fald ikke et tilfælde, at hun også pludselig lavede dem på præcis min måde. Så linker man altså, jeg ville have det dårligt med mig selv, hvis jeg tog æren for noget, som jeg ikke selv havde fundet på.

Lise B sagde ...

Okay, jamen det lyder jo som om du har den samme holdning til´det som mig :)
/Lise

Lise B sagde ...

Hej Malou.
Ja det er jo det, hvis folk bare krediterer for det de låner så synes jeg det er helt iorden :)
/Lise

Lise B sagde ...

Ja præcis Xenia, så enig! :)
/Lise

Lise B sagde ...

Hej min verden.
Nej det var ikke henvendt til dig, fandt bare for nylig en der havde taget mine billeder og eksakte tekst på en falafel opskrift uden at linke til mig overhovedet. Det er helt iorden du låner en opskrift, kan jo se du linker til mig. :) Men undskylder hvis det har ramt dig, for det var slet ikke meningen :)
/Lise

Lise B sagde ...

Præcis Stine, også det jeg mener. Helt okay at man tager den eksakte tekst hvis man linker, men hvis man gør synes jeg altså det er dårlig stil :) Ja mon ikke inspirationen er kommet fra et sted ;)
/Lise

Min Verden sagde ...

Når okay skulle bare lige være sikker på det ikke var til mig, for jeg er ikke intraseret i at tage en andens identitet.. Hvis du forstår..

Lise B sagde ...

Det er også bare helt iorden, men var ikke dig i hvert fald :) Jeg tror jeg forstår hvad du mener :)
/Lise

Lækresager sagde ...

Jeg synes du har helt ret. Man skal linke hvis man nupper en opskrift!! :D

Lise B sagde ...

Ja nemlig ja. Godt ord :)
/Lise