lørdag den 17. september 2011

Rawcake - the brownie


Så bevægede jeg mig ud i at lave rawcake, nemlig den her brownie lignende sag. Jeg har halveretr den originale opskrift og erstattet paranødder med hasselnødder og mandler. Desuden ville jeg gerne bruge brombær til toppingen så den fik en fin farve. Jeg skriver den som jeg lavede den, men det står frit for at gøre det anderledes.

Rawcake - the brownie
5-8 pers

Ingredienser
300 g friske dadler
0,75 dl kokosolie
0,75 dl kakao (hvis man levede efter raw principperne skal det være rå kakaopulver)
1 knsp salt (himalaya hvis man lever efter raw principperne)
100 g nødder (jeg brugte halv mandler/halv hasselnødder)

100 g brombær
1 dl kokosmel

Blend nødder til de er finthakkede. Tilsæt dadler, olien, kakao og salt og lad det køre til en ensartet masse. Her skal evt tilsættes lidt vand. Massen mases derefter ned i en 1L rugbrødsform, beklædt med husholdningsfilm. Lad den sætte sig i køleskabet i minimum 1 time før fyldet laves. Fyldet blendes sammen til en fin farvet masse og bredes ud over kagen og lader den køle helt ned. Det kan anbefales at lave kagen dagen før. Bon appetite.

Dette er faktisk et mindre mirakel. En kage der næsten kan betegnes som sund. Ellers i hvert fald uden alle mulige unødvendige tilsætningsstoffer og sukker tilsat. Hoorray!

/Lise

10 kommentarer:

Xenia sagde ...

Den ser god ud - jeg har også flere gange overvejet at vove mig ud i den rå kageverden, men de fleste kræver kokosolie, som jeg synes er umenneskeligt dyrt! Syntes du det var det værd?

Helle Bundgaard sagde ...

Mums mums mums!! Det må du lave til mig engang...!! :)

Newyorkerbyheart sagde ...

Den ser da lækker ud, måske jeg skulle kaste mig ud i det engang :-)

Mange hilsner
Birthe

Linelu sagde ...

Uh hvor lækkert. Har også tænkt på at prøve en raw kage, smagte den godt?

Frk. Lyngsø sagde ...

Lyder spændende og udfordrende! Jeg er tændt! Men hvor opdriver du kokosolie?

Lise B sagde ...

Kan jeg godt følge dig i Xenia. Men hvis du kender nogen der bor i Tyskland eller tæt på grænsen er det meget billigere at købe i en helsebutik dernede. Jeg gav ikke mere 35-40 kr for den bøtte jeg har :)
/Lise

Lise B sagde ...

Det lover jeg søs, tror også Kasper kan lide det :)
/Lise

Lise B sagde ...

Det synes jeg du skal prøve Birthe, det er super nemt. Tog ikke mere end 5 min at blende sammen :)
/Lise

Lise B sagde ...

Jeg synes den var rigtig god Line, men man skal dælme ikke have et for stort stykke. Min portion var det halve af den originale, og det synes jeg var alt rigeligt. Har stadig noget i køleskabet. :)
/Lise

Lise B sagde ...

Meget spændende men knap så udfordrende Frk. Lyngsø. Jamen man kan vidst købe det i helsebutikker og kvickly har jeg også set dem i her i landet. Men jeg købte det i Tyskland hvor det var meeget billigere end her. Det er også rigtig godt at stege i hvis man steger ved høje temperaturer da det ikke branker :)
/Lise