mandag den 5. september 2011

Lises speltboller


Uhm min veninde er blevet crazy sund og bad mig medbinge boller uden hvedemel. Lidt en udfordring kan man sige, men jeg biksede noget spelt værk sammen. Og de blev super gode. Tror jeg til en anden gang havde lavet dem lidt mindre, da de blev voldsomt store ;)

Lises speltboller
8-10 stk (6 burgerboller)

Ingredienser
5 dl kærnemælk
20 g honning
30 g gær
2 tsk salt
2 spsk god olivenolie
350 g fuldkorns speltmel
Ca. 250 g sigtet speltmel

Lun kærnemælken og opløs gæren heri. Tilsæt honning, salt, olie og fuldkorns speltmel. Tilsæt den sigtede speltmel lidt af gangen til dejen er tilpas. Den skal fortsat være lidt klistret og blød, ellers vil den blive meget tør. Lad dejen hæve 5-6 timer i køleskab og form dem så til 8-10 boller. Lad dem efterhæve i ca 30 min og bag 16-18 min ved 200 grader. De skal lyde hule når man banker dem under bunden.

Jeg serverede dem som burgerboller med en god hakkedreng og hjemmelavet coleslaw. Dressingen til coleslaw blev lavet af græsk yoghurt, lidt sukker, sennep, salt og peber.

/Lise

2 kommentarer:

Frk. Lyngsø sagde ...

Den opskrift tror jeg da lige jeg skal prøve af - det lyder lækkert (og sundt) i mine ører!

Unknown sagde ...

De er da i hvert fald lige lidt grovere og sundere end alminelige hvide boller. :) Tror helt sikkert også det kunne betale sig at putte lidt mindre gær i (ca 15 g) også lade dem hele enten hele dagen eller natten over :)

/Lise