søndag den 15. maj 2011

Kanelkage


I det her irriterende vejr trængte jeg til lidt sødt den anden dag, og passede med jeg lige kunne bage lidt til min valgfags gruppe og min mutti også. Og den blev god, den her kage. Opskriften er fra AMO's store bagebog 2. Jeg lavede lidt ændringer da jeg hverken havde kærnemælk eller natron.

Kanelkage
Halv bradepande

Ingredienser
400 g hvedemel
100 g smeltet smør
400 g sukker
3 dl skummetmæl
2 dl cremefraiche 6 %
4 tsk kanel
2 tsk bagepulver

Topping
50 g blødt smør
250 g flormelis
3 tsk vanilje
4 spsk stærk kaffe
1 spsk kakao

Tænd ovnen på 200 grader. Rør smeltet smør og sukker grundigt sammen. Jeg brugte 300 g melis og 100 g brun farin. Rør mælken og cremefraichen i. Bland mel med bagepulver og kanel og rør det i dejen. Hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir.

Bag kagen i ca 30 min og lad den køle helt af inden toppingen smøres på. Taler af erfaring, den flyder af hvis kagen stadig er varm! ;)

Rør alle ingredienser til toppingen sammen og smør på kagen.

Den er virkelig god den her klasikker! Server gerne med et glas koldt mælk, uhm!

/Lise

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor ser den lækker ud, Lise :-)

Mange hilsner
Birthe

Anne sagde ...

Mmh haps! Kunne snildt nuppe et stykke :)
Jeg overvejede faktisk selv at lave kanelkage i dag, men det blev altså til "den du ved nok" kage i stedet for :)

Rigtig god søndag herfra :)

Unknown sagde ...

Tak Birthe, også var den enm at lave, faktisk nemmere end ventet. :)

Hehe det kan jeg godt forstå Anne, det er også godt. Ja det er altså også en klassiker :)
Tak i lige måde :)

/Lise

Anja sagde ...

Mmm, den ser lækker ud! Jeg elsker kanelkage! :)

Annesofie sagde ...

Fy for pokker, hvor der den bare god og svampet ud.. MUMS!

Unknown sagde ...

Frk B: Den var virkelig også god! :D

AnneSofie: prøv den, den er god og meget svampet og lækker :)

/Lise