lørdag den 23. april 2011

Knækbrød med masser af kerner





Uhm hjemmebagt kernespækket knækbrød er altså noget af det allerlækreste der fåes. De tager vitterligt kun 5 min at røre sammen og rulle ud også 12-13 min i ovnen, det er da nemt!

Knækbrød
3 plader

Ingredienser
1 dl sesamfrø
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
2 dl fuldkorns speltmel
1½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
1 dl olie
2 dl koldt vand

Tænd ovnen på 200 grader. Alle de tørre ingredienser røres sammen, derefter røres de våde ingredienser i. Dejen deles i 3 og rulles ud mellem 2 stykker bagepapir til en ret tynd (ca. 2 mm) dej som ridses til den størrelse knækbrød man ønsker. I min ovn skulle de bages 12-13 min ved 200 grader. Afhængigt af den tykkelse man ønsker ændrer bagetiden sig selvfølgelig også.

Synes de er helt eminente med friskost eller en god skive ost. Men alt er tilladt, kom igang, de er for lækre! Tror min mor sagde at den oprindelige opskrift var fra Bailine, men jeg brugte grov mel i stedet for noget af hvedemelet.

/Lise

2 kommentarer:

Malene uden R sagde ...

Den er hermed hapset og vil prøve og lave dem en af dagene :))

/Malene

Unknown sagde ...

Det synes jeg bestemt du skal, de er virkeligt nemme og lækre. man skal bare være obs på at bagetiden er rimelig forskellig fra ovn til ovn :)

/Lise