onsdag den 7. december 2011

Lises fajitas & spice mix


Mums, comfort food når det er bedst. Jeg var ude ved min mor for at læse igår, hvilket ikke gik så godt da jeg gik i totalt food mood ;) Og det endte ganske godt! Min mor og jeg plejer altid selv at lave en krydderimix, så den kan jeg da også lige videregive til jer søde tøser. Vi har bakset den sammen ud fra hvad der normalt er i en rigtig spicemix man køber.

Lises fajitas
3-4 pers

Ingredienser
500 g kylling evt tilberedt og shredded som her
2 peberfrugter
1 portion spicemix
1 dl vand

Hvis kyllingen ikke er tilberedt skæres den i lange strimler og steges i lidt olie, når den er ved at være mør tilsættes peberfrugterne. Steg i et par minutter ved god varme. Tilsæt derefter din spicemix og a dl vand og lad stege til vandet er fordampet.

Lises mexikanske spicemix
1 portion

Ingredienser
2 spsk spidskommen
2 tsk paprika
1-2 fed presset hvidløg
1 tsk oregano
½ tsk chili
½ tsk sukker
1 tsk salt

Ingredienserne blandes og bruges når du laver enten hakket oksekød eller kylling til tortillas. Det kan eventuelt laves med hvidløgsgranulat, og derfor kan man sagtens lave en større portion af gangen. Evt som en spiselig julegave :)

Vi serverede det i tortillas med masser af grønt, revet ost, tortillas og cremefraiche, mums!

/Lise

10 kommentarer:

Min Verden sagde ...

det ser rigtig godt ud, jeg elsker den slags mad, for så er der altid til en lækker madpakke.

forresten med den der blog award må du virklig undskylde. dem jeg havde sendt til, svarede at de allerede havde haft den, og ikke gad svare på den igen. derfor slettede jeg den, for jeg havde også selv svaret på den. men hvis du gerne vil have den, vil jeg da gerne sende den til dig? det er bare den med hvorfor man begyndte at blogge, yndlings farve osv..

Bettina sagde ...

Ummi søde , ser bare mega lækkert ud, vi skal også ha gang i det sushi noget inden du rejser :'( december er bare sådan en presset månede :(

kraaam

Marian N. Larsen sagde ...

Lise, du varmer mit madhjerte ved at du selv har blandet dit krydderimix! Dem man køber færdige er nemlig fyldt med e-numre og tilsætningsstoffer, som efter min mening er unødvendige! Rigtige krydderier gør jobbet glimrende og så lang tid tager det jo ikke at mikse, vel?!!!

Newyorkerbyheart sagde ...

Uhmm, elsker fajitas :-)

Mange hilsner
Birthe

Lise B sagde ...

Det er der nemlig min verden :) Det er helt i orden behøver den ikke, men det var rigtig sødt af dig at tænke på mig :)
/Lise

Lise B sagde ...

Taak søde. Ja vi skal nemlig så, jeg er færdig med eksamener i december næste torsdag, så må vi lige prøve at se om vi kan finde en dag inden jeg skal afsted. Det skulle i hvert fald være muligt for mig :)
/Lise

Lise B sagde ...

Taak søde Marian, det har vi næsten altid gjort, fordi jeg gider ikke betale for det købte, og når man har de forskellige krydderier på lager så er det jo nemt lige at bikse sammen :) Og e-numre er jo rart at undgå, men er nu ikke så pernitten, nogen gange skal det bare være nemt. Men lige med fajitas og burritos er det så meget nemmere at blande end at betale 10-15 kr for krydderimix, og det betyder jo også at man skal ud at handle ;)
/Lise

Lise B sagde ...

Ja ikke Birthe, det er dælme også en favorit her i huset :)
/Lise

Mette sagde ...

Lækkert lækkert! Elsker simpelthen mexikans :)

Lise B sagde ...

Det er også klasse! kunne også godt overleve på den slags :)
/Lise