tirsdag den 6. december 2011

Brændte mandler


Uhm der er nu ikke noget som et papirkræmmerhus med lune brændte mandler. Har efterhånden set dem rundt omkring i blogland flere gange og nu måtte min søde overbo og jeg altså kaste os ud i det. :) Vi havde nogle mandler fra grænsen  som var købt til kun 500g for 25 kr i Fleggaard- Så var det slet ikke så dyrt. Vi lavede en ret stor portion, men jeg skriver den almindelige størrelse med 200 g mandler.

Brændte mandler

Ingredienser
200 g mandler
175 g sukker
1 dl vand

Hæld alle ingredienserne på en middelvarm pande og rør. Der skal omrøres stortset hele tiden i de 25 min det ca tager. Først smelter sukkeret sammen med vandet og sukkervandet begynder at koge. Rør. Når det meste af vandet er fordampet bliver det en klumpet affære som ligner karamelfarvet melis på mandler. Det er ikke en fejl, man skal bare blive ved med at røre. Rør. Nu er det rigtig vigtigt at panden er lige under middel og dermed ikke så varm at det bliver sort. Hurtigt kan man se at sukkermassen smelter på ny så den grynede masse bliver mere jævn. Når det ligner de brændte mandler du plejer at spise hældes de over på en bagepapir og bredes rimeligvis ud.

Det er om ikke den letteste, så en meget let konfekt sag som sagtens kan holde sig nogle uger i en tætlukket dåse. Vi lavede af 500 g mandler, fordi vi skulle dele det, men mums de var gode! Prøv det :)

/Lise

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Mums, Lise, de ser læææækre ud!!

Guapizimo sagde ...

De dufter og smager SÅ godt sådan nogle brændte mandler! Jeg har bare desværre engang været så uheldig at knække en flig af en tand da jeg spiste en, så tør næsten ikke at spise dem :(

Unknown sagde ...

Taak, de smager også super godt. Du burde prøve at lave dem :)
/Lise

Unknown sagde ...

Ej hvor træls Guapizimo, det lyder da heller ikke lige som det rareste at forbinde det med. Jeg forbinder det med sådan en helt særlig julevogn der hver år står ved salling i Aalborg, så får mig er det bare en del af at julen er på vej :)
/Lise

Sofie sagde ...

MUMS :) jeg elsker brændte mandler.

Unknown sagde ...

Det er dælme også en treat :D
/Lise

Frk. Lyngsø sagde ...

Lækkert! Jeg tror jeg vil prøve din opskrift af - Det er jo den perfekte lækkerbisken..

Unknown sagde ...

Mmmmmm.. yum yum yum elsker bare brændte mandler er bare totalt ynlings jule spise ^_^

Unknown sagde ...

Det synes jeg bestemt du skal prøve Frk. Lyngsø, og frygt ikke når det bliver tørt, bare bliv ved med at røre ;)
/Lise

Unknown sagde ...

Det er også en lækkerbisken der vil noget Trina, så det forstår jeg godt :D
/Lise