tirsdag den 25. januar 2011

Kanelsnegle uden kanel ;)


Ja som overskriften fortæller, så glemte jeg faktisk at putte kanel i, da jeg bagte de her lækkerier sammen med min mor. Men vi havde tilsat hakkede mandler i stedet for, og synes faktisk næsten det var bedre. Kan godt være det er lidt blasfemisk, men de smagte dælme godt! :) Opskriften er fra Amos store bagebog 2.

Kanelsnegle
12-15 stk

Ingredienser
200 g hvedemel
50 g smør/margerine
25 g gær
25 g sukker
½ æg
1 dl lunken mælk

Fyld
50 g blødt smør
50 g farin
ca 50 g hakkede mandler

Lun mælken og opløs gæren deri. Tilsæt resten af ingredienserne. Her lod jeg dejen stå og hæve ca 30 minutter, og derefter formede den til en stor rektangel. Herpå blev smurt smurt smør/farin blanding og drysset med mandler. Så fik de lov at efterhæve ca 20 min og blev penslet med den andet halve æg. Dem på billedet blev drysset med perlesukker.
De blev bagt ca 12 min ved 210 grader.

Alt i alt blev de rigtig gode, trods mangel på kanel, men ifølge bogen skal smørblandingen bare drysses med kanel. Synes dejen blev rigtig let og luftig. Bon appetite.

/Lise

4 kommentarer:

Linebinevaskemaskine sagde ...

de lyder altså også rigtig lækre :) Heiberg's kanelsnegle med marcipan i er også fantastiske <3

Lise B sagde ...

Uh dem har jeg ikke prøvet, men det må jeg da gøre :)
Så føler man heller ikke det er helt så usundt som kage ;)

/Lise

Xenia sagde ...

Det lyder lækkert. Lidt som nogle smørhorn, jeg lavede på et tidspunkt - der var også bare fyld af smør, sukker og hakkede mandler.


Jeg har forresten givet dig en award! :) Du kan læse mere her

Lise B sagde ...

Jamen det blev overraskende godt, trods mangel på kanel ;)

Uh spændende, det vil jeg da lige kigge på :)

/Lise