søndag den 14. oktober 2012

Røget ørredpaté


Jeg elsker fisk, og prøver at få det ind i min kost så meget som muligt. Og synes faktisk det er forholdsvis nemt med alle de billige produkter man kan købe, både tun, makrel, røget ørred, rejer osv. Det her er en super lækker ret der er nem at bakse sammen. Den serveres bedst med en ristet bolle og lidt grønt, men kunne også godt se den som fyld på toppen af en salat. Opskriften er inspireret af Nigella Lawson.

Røget ørredpaté
1-2 pers

Ingredienser
1 pakke røget ørred (80 g)
40 g flødeost, gerne light
1 spsk peberrod eller ½ tsk wasabi
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
1/4 tsk cayennepeber eller stødt chili

Start med at tjekke fisken for ben. Jeg tog plastik-handsker på og gik så igang med en pincet jeg har til formålet. Mos den lidt med fingrene eller en gaffel i en skål. Rær resten af ingredienser i, og "pisk" lidt med gaflen så den får en forholdsvis jævn struktur. Servér som en forret med lidt ristede brød hapsere eller som her på en lækker ristet bolle som en nem frokostret.

Lise

2 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

God idé med wasabi/peberrods-nuancen. Elsker når der lige kommer et lille pift til smagen :-)

Lise B sagde ...

Præcis piske, det giver lige det der ekstra pift der altid er godt. Og gør en ret lidt mere speciel :)

Lise