tirsdag den 2. oktober 2012

Rispapirruller med rejer

Rispapir arkene som kan købes hos asiatiske købmænd.
Alle de fine farver der strutter af sundhed
Fiine farver
Rulle processen, øvelse gør mester!
De færdige ruller, ikke smukke, men meget velsmagende ;)
Okay det hele startede med at jeg kom i tanke om jeg havde rispapir også lavede jeg en portion hjemmelavede linsespirer den anden dag, hvilket i øvrigt er fantastisk smart, og billigt. (Vejledning kommer imorgen!). Vil vove at påstå at det er lidt svært med de der ruller, man skal enkeltvis dyppe "papirerne" i varmt vand i 20-30 sekunder, når det er blevet blødt og let at forme drypper de lidt af og lægges på et skærebræt. Forresten kan 400 g store koldtvands- rejer lige nu købes for knap 40 kroner i ALDI. Ud af de ting man skal have her, har jeg for det meste det hele på lager, især hvis der er tale om frosne rejer. Prøv dem, de er sunde og lækre! Ville forestille mig de ville være rigtig fine hvis en masse ingredienser blev serveret ved bordet også kunne man selv sidde og samle dem :)

Rispapirruller med rejer
1 pers

Ingredienser
3 ark rispapir til forårsruller
1 håndfuld optøede rejer
2 forårsløg
2 gulerødder
5-6 cm agurk
1 håndfuld hjemmespirrede linser
2 spsk peanuts
Sesam

Sauce
1 spsk peanut
1 spsk varmt vand
2 tsk soya
Lidt chili + evt. lidt hvidløg

Indholdet kan som sagt variere i det uendelige, men det friske, altså grøntsagerne skal helst være den dominerende i indholdet. Start med at snitte grøntsagerne i lange, tynde stave som på billedet. Hak peanutsene fint og dryp rejerne af. I en lille skål piskes ingredienserne til dressingen sammen, til det får et blød og lind konsistens. Når du er helt klar med fyldet skal der rulles.
Start med et ark papir som du dypper i en skål/balle etc. i, i 20-30 sekunder til papirerne lige præcis er blevet bløde nok. Læg dem op på et skærebræt og put 1/3 del af grøntsagerne på i en skrå bunke, hvorefter du drysser med rejer og peanuts og drypper med dressingen. Rulles sammen ved at tage det hjørne der vender ind mod dig selv og drys stramt om, derefter foldes de to sider indover, og til sidst den sidste side. Det er vigtigt at man får den strammet godt til(hvilket jeg ikke formåede ;)) så den er nem at spise. 

Thān h̄ı̂ xr̀xy na / Chúc ngon miệng (velbekomme på hhv. Thai og Vietnamesisk)

Lise

4 kommentarer:

Rikke Rasmussen sagde ...

MUMS siger jeg bare :-)

Maj sagde ...

Uhm elsker bare friske ruller! Jeg dypper kun mit rispapir i vandet så det er vådt, og mens jeg lægger fyldet på bliver det mere medgørligt, men ikke helt blødt. Det at det ikke er helt blødt og porøst, gør at det er nemmere rulle dem stramt!
Jeg havde også altid svært ved at få dem stramme nok, men ikke mere efter jeg ruller inden de bliver helt bløde, da de kan tåle lidt mere hårdhændet behandling!

- Maj :D

Unknown sagde ...

Ja det var ret godt Rikke, prøv det, det var super nemt. :)
Lise

Unknown sagde ...

Aaah det lyder som en god idé Maj :) det må jeg prøve næste gang :) Tak for hjælpen :)
Lise