tirsdag den 9. oktober 2012

Oksekød med black bean sauce og fennikel


Jeg er fan af super hurtige retter hvor man skal købe et par enkelte ting, også ellers basis ingredienser. Lige nu har føtex oksetyksteg til 10kr pr bøf a 125,-, så det var oplagt at bruge dem til en lækker wok ret med fennikel.

Oksekød med black bean sauce og fennikel
2 pers

Ingredienser
125 g grovnudler
250 g oksekød i strimler
5 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
½ frisk rød chili eller ½ tsk tørret chiliflager
2 forårsløg
2 spsk sesamolie
1 fennikal
2 spsk black bean sauce
2 spsk soya
1 lime
Salt, peber
Sesam

Sæt 1 l vand over i en elkedel. Skær kødet i 1 cm brede strimler og put det i en skål. skær ingefærroden, hvidløget, chili(tørret evt) og forårs løgene i fine skiver, og put op i den samme skål som kødet. Dernæst hældes 2 spsk sesamolie op i skålen, og lad det marinere mens wokken varmer op. Nu bør vandet koge så overhæld nudlerne med lidt salt og vandet og lad det stå et par minutter. Skær fennikellen i meget tynde skiver. Hæld en sjat smagsneutral olie op i den hede pande og fordel det i panden. 
Hæld de marinerede ingredienser op i den varme wok, og lynsteg under omrøring i 2-3 minutter. Tilsæt black bean sauce, 1 spsk soya og saften af ½ lime og rør godt rundt. Hæl fennikellen i og steg yderligere 2 minutter. Hæld de afdryppede nudler i og vend det godt sammen. Smag til med soya, salt og peber. Server med fennikeltop og sesam på toppen samt lime on-the-side.

Lise

Ingen kommentarer: