Suppe er jo en efterårsret, så det skulle man da lige have igen, igen. Jeg har opdaget et fantastisk krydderi, nemlig kinesisk 5-krydderi! Det er som oftest en blanding af fennikelfrø, stjerneanis, nelliker, kanel og sort peber og smager FANTASTISK! Jeg har nu flere gange vendt kylling i det og stegt det i olie, det får en fantastisk smag og en lidt crispy skal hvis man steger i olie. I Aalborg kan man i hvert fald købe en forholdsvis stor pose til 12 kroner i Mekong i Nørregade.
Asiatisk Nudelsuppe
2 pers
Ingredienser
2 spsk blanding af solsikkekerner, græskarkerner og sesam
2 kyllingebryster eller 2 tykke skiver kalkunbryst
2 tsk kinesisk 5-krydderi
Salt, peber
Olivenolie
5 cm ingefær
1 fed hvidløg
2 forårsløg
½ rød chili eller ½ tsk tørrede chiliflager
1 hønsebouillonterning
100 g nudler
1 håndfuld edamamebønner, bælgede
2 forårsløg
200 g champignoner
Soya
Saft af 1 lime
Start med at sætte 1 liter vand over i en elkedel. Skær fjerkræet i mundrette bidder og hæld i en skål med 5-krydderiet, salt og peber og rør godt. Steg kernerne på en tør pande mens ingefær, hvidløg, champignon og forårsløg skæres i tynde skiver. Varm en gryde op hvor det hele kan være og svits champignonerne i nogle minutter. Når kernene er færdigstegte tages de af varmen, panden tøres af og der hældes lidt olie på. Varm den godt op og steg fjerkræet i ca 5 minutter. Hæld det kogende vand, bouillon, ingefær, hvidløg og chili op i gryden sammen med nudler og grøntsagerne. Smag til med soya og limesaft. Anret suppen i skåle, fordel kyllingen over og drys med kernerne og evt lidt ekstra chili. Servér rygende varm og nyd.
Lise
2 kommentarer:
Looks YUMMIIIIIIII :D
Taak søde :)
Lise
Send en kommentar