torsdag den 20. marts 2014

NEM LUÍ (rispapirsruller med krydrede glaserede svinekødsboller)


Ja den smarte læser har nok luret at det ikke er den samme rulle som er fyldt og dernæst rullet. Man blev lidt mindre grådig efter de første, så der kom lidt færre boller i. Opskriften er fra en lækker vietnamesisk bog jeg har lånt på biblioteket. Elsker vietnamesisk mad med masser af frisk smag og en sundhedsbooster af dimensioner når man bruger en masse friske grøntsager. Kødbollerne glaseres nærmest i sovsen og den fik masser af thumbs up fra herren, så bare giv jeg i kast med det, det var rigtig nemt! Opskriften rakte til os to og lidt rester til dagen efter men de smagte altså også bare fantastisk så er sikker på at man godt kunne strække dem til 3 personer. Jeg serverede med en klassisk nouc cham (vietnamesisk dipsauce) som der smager meget bedre end de versioner jeg tidligere har prøvet. Opskriften kommer herinde imorgen. Se en anden opskrift og idé til fyld i rullerne lige HER

NEM LUÍ (rispapirsruller med svinekødsboller)

Ingredienser
Kødboller
500 g hakket svinekød
1 stilk citrongræs
2 forårsløg
1 spsk mel
1 tsk revet ingefær
Salt og peber

Glasering
3 spsk hoisinsovs
1 spsk fiskesauce
2 spsk sukker
2 spsk vand
1 tsk revet ingefær

Tilbehør
Rispapirer
Sidesalat fx agurk, forårsløg, iceberg, gulerod og friske korianderblade
Vermicellinudler
Nuoc cham

Hak forårsløg og citrongræs fint, evt i minihakker. Rør ingredienserne til kødbollerne sammen, den skal være ret fast. Overhæld vermicelli med kogende vand og lidt salt og lad stå i ca 8 minutter, dræn og skyl derefter. Ordn sidesalaten, altså skræl og skær i passende stykker(lange tynde strimler). Anret alle tingene på bordet og fyld en tærteform med koldt vand, så man kan dyppe ved bordet. Nøjes med at dyppe rispapiret i 10 sek, den skal nok suge når den kommer ned at ligge på tallerkenen. Form farsen til oliven store kugler og steg på en varm pande i olie. Hæld glaseringen over når de er næsten møre og lad kødbollerne blive grattet godt ind. Stil panden på bordet, også ruller man ellers bare som man vil. 

Ingen kommentarer: