En hjemmelavet pesto er noget man kan lave i et væld af forskellige varianter, og hvis man som mig, ikke så godt kan tåle hasselnødder, så kan man slippe for symptomer ved at riste hasselnøddekernerne først. Jeg tilsatte også lidt yoghurt naturel, for at få en mere dressing agtig pesto, men kan sagtens laves og serveres uden, hvis den fx er til nykogte kartofler.
Hasselnøddepesto
Ingredienser
50 g hasselnødder, evt ristede
5 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 stort fed presset hvidløg
1 L blandede urter (her basilikum og skovsyre)
3 spsk friskrevet parmesan
3 spsk yoghurt naturel
Start med at riste hasselnødderne, hvis du ønsker det. Derefter hældes nødderne i en blender/minihakker/foodprocesser og køres til det er grofthakket. Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en jævn pesto, dog gerne med lidt tekstur.
Server som dressing, i en burger, med nye kartofler, på et par skiver brød som bruchetta, under en skive ost(jeg lover, det er såå godt), på en salat, på nykogt pasta, osv osv.
Lise
Mmh, pesto som kan bruges til alt! |
Hasselnøddepesto
Ingredienser
50 g hasselnødder, evt ristede
5 spsk ekstra jomfru olivenolie
1 stort fed presset hvidløg
1 L blandede urter (her basilikum og skovsyre)
3 spsk friskrevet parmesan
3 spsk yoghurt naturel
Start med at riste hasselnødderne, hvis du ønsker det. Derefter hældes nødderne i en blender/minihakker/foodprocesser og køres til det er grofthakket. Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en jævn pesto, dog gerne med lidt tekstur.
Server som dressing, i en burger, med nye kartofler, på et par skiver brød som bruchetta, under en skive ost(jeg lover, det er såå godt), på en salat, på nykogt pasta, osv osv.
Lise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar