onsdag den 12. september 2012

Chicken sticks


Fy for pyffer, det er hårdt at begynde i skole igen! Jeg har haft super travlt med masser af læsning, lange dage og ny gruppe. Men jeg er sikker på det bliver rigtig spændende, og mere realitetsnært end det tidligere har været. Altså nu med masser af virksomhedssamarbejde og bare generelt mere travlt som i en faktisk virksomhed.
Jeg havde min søde veninde på besøg i sidste uge, og bestemte mig for at den bare skulle have fuld skrue med super læpkre kyllingespyd og en grov bulgur salat. Det sjove er hvordan spyddene laves, de er inspireret af en variant Jame laver, men dog kun fremgangsmåden.

Kyllingespyd
4 stk

Ingredienser
4 stk kyllingebryst
4 spyd
2 spsk olie
2 spsk soya
1 fed knust hvidløg
1 finthakket chili (evt tørret)
Saften af ½ citron
Friskkværnet peber

Start med at trim kyllingebrysterne(!?), og læg dem op som på øverste billede, helt tæt og modsat af hinanden og stik spyddene igennem. Skær derefter mellem spyddene til de har 4 spyd som på billede 2. Bland marinaden i et ovnfast fast hvor alle spyddene kan være i, vend spyddene deri og lad dem stå helt smovset ind på køl i minimum 30 min. Derefter kan de enten steges i ovn, under grill eller på en grillpande. Helt eminent!

Jeg serverede en bulgursalat bestående af grovbulgur, kogt i bouillon, revne gulerødder, majs og lidt løg. Krydret med olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber.

Lise

4 kommentarer:

Maj sagde ...

Arj hvor smart at lave kyllingespyd på den måde! Det er hermed noteret :)

Jeg elsker mad på pind, det er bare som om det bliver lidt sjovere at spise ;)

- Maj :D

Unknown sagde ...

Jeg synes også bare det var et super fedt koncept da jeg så det i Jamies 30 minutter bog. :) Det giver også et lidt mere proff udtryk ;)

Lise

Helle Bundgaard sagde ...

Amen hvor smart!! Hvorfor har man aldrig tænkt på det før??!

Unknown sagde ...

Præcis søs! Prøv det, børnene ville elske det der med mad på pind :)
Lise