lørdag den 29. september 2012

Mormorkager


De her småkage-sandwich har en helt bestemt plads hos mig, da vi har lavet dem ved mange lejligheder i min familie. Tror oprindeligt at opskriften stammer fra Suveræne Salater men jeg har rettet lidt i mængderne for synes der var alt for meget creme i, hvis det kan lade sig gøre. ;)

Ingredienser
35 kager

Ingredienser
200g hasselnødder
200g sukker
1 dl æggehvide

Chokoladecreme
50 g smør
2 æggeblommer (eller 4 spsk pasteuriserede æggeblommer)
40 g flormelis
1 tsk kakao
1 tsk neskaffe

Tænd ovnen på 180 grader. Nødderne hakkes ret fint, gerne i en minihakker el. lign., og blandes med sukker og letpiskede æggehvider. Læg 70 klatter på størrelse med en 5'er med to teskeer. Bag i ca 20 minutter. De skal være gyldne i kanten og når de bliver afkølede bliver de sprøde på ydersiden, og lidt seje indeni. Afkøl på en rist. De kan opbevares i en tætlukket kagedåse uden cremen. Den dag de skal serveres røres cremen af det bløde smør, flormelis, kakao og neskaffe. Pisk æggeblommerne i et af gangen over vandbad til en let og luftig creme. Lægges sammen med en passende mængde creme og nydes med en god kop kaffe. YUM!

Lise

2 kommentarer:

Maj sagde ...

Uf hvor ser de lækre ud de der mormor kager - man skulle være et skarn hvis man ikke kunne fortære sådan en godte i dette efterårsvejr :)

- Maj :D

Unknown sagde ...

De er sååå gode vil jeg vove at påstå, absolut favorit som godt kan holde sig i køleren i et par dage med cremen imellem :)

Lise