onsdag den 16. november 2011
Tortillatærte med oksekød
Jeg er jo lidt på den sunde bølge for tiden, så som et alternativ til en fed bund med masser af kylhydrater blev det denne smarte løsning. Og please husk nu lige at smøre tærteformen med lidt fedtstof. Den her voksede sgu fast ;) Men smagte eminent! Den er en version af en tæte jeg plejer at lave med oksekød, tomater og feta.
Tortillatærte med oksekød
3-4 pers
Ingredienser
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
400 g magert hakket oksekød
3 revne gulerødder
1 lille revet squash
Salt, peber
Lidt chili og evt paprika
1 tsk spidskommen
Ca 1½ tortilla (af de store)
3 æg
2 dl mælk eller anden væske
120 g friskost
4 tomater, hakkede (uden kerner)
Salt, peber
Tænd ovnen på 200 grader. Hak hvidløg og løg og lad blanchere ved god varme. Når løgene er klare tilsættes oksekødet. Svits til det er "brunt". Tilsæt grøntsagerne og svits et par minutter mere. Lad afkøle mens resten laves. Smør som start lidt fedtstof i en stor tærteform, og læg derefter en stor tortilla i bunden. Striml endnu en tortilla og for formen som vidst på det øverste billede. For at fæstne det stak jeg et par huller, som nærmest "syede" kanterne fast til bunden. Bland æg og væske i en skål og krydr med masser af salt og peber. Fordel kødblandingen i tortilla formen og fordel de hakkede tomater ovenpå. Klat friskosten over tomaterne og hæld til sidst væsken over. Bag ca 35 min ved 200 grader.
Det er en super lækker tærte, som lige kan få det sidste pift med feta i stedet for friskost og lidt sorte oliven på toppen!
/Lise
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
8 kommentarer:
Mmm! Den ser lækker ud. Opskriften er hermed gemt :-)
Hvor ser det godt ud, den opskrift må jeg lige låne engang ;)
XoXo Rikke
ImRiley.org
det ser rigtig godt ud, og super fed idé
Tusind tak Sofie, håber du synes den er ligeså lækker som jeg :)
/Lise
Du skal være så velkommen Rikke, det er jo derfor vi er her, for at blive inspireret :)
/Lise
Tak min verden, jeg synes nemlig tit godt noget som tærte kan blive meget usund med en alm eller grovdej. :)
/Lise
Orv, den ser god ud :)
Mange hilsner
Birthe
Tak søde Birthe, det gør i hvert fald hele tærte processen hurtigere. :)
/Lise
Send en kommentar