torsdag den 10. november 2011

Brownies med 2 slags chokoladeJeg havde besøg af de søde piger fra Life, Love and Looks igår, og tænkte de da skulle have lidt sødt. Faldt over en nem men lækker opskrift hos Latascha, som jeg tænkte jeg ville forsøge mig ud i. Jeg elsker en god brownie, men synes hurtigt det kan virke meget tungt. Men denne her har en perfekt lethed, men stadig "chewy" i midten, yum! Jeg har lavet lidt forskellige ændringer, så jeg skriver opskriften som jeg lavede den.


Brownies
Ca. 24 stk.

Ingredienser
100 g smør
75 g mørk chokolade af god kvalitet
75 g nødder (halv hasselnødder/halv valnødder)

2 æg
100 g alm sukker
100 g brun farin
1 tsk bagepulver
2 tsk vaniljepulver

2 spsk kakaopulver
75 g mel (evt hvid hvede)
40 g hvid chokolade, grofthakket

Tænd ovnen på 175 grader. Smør smør i en lille skål i mikrovnen og rør derefter hakket chokolade i, til det bliver en ensartet masse. Rist nødderne på en lille pande, og til skallen løsner sig på hasselnødderne. Gnub skallerne af hasselnødderne og hak det hele groft. Pisk sukker og æg sammen til en æggesnaps og tilsæt herefter bagepulver vaniljepulver, kakaopulver og mel og rør forsigtigt igennem. Dernæst vendes chokoladeblandingen i sammen med de hakkede nødder. Til sidst vendes den hvide chokolade i.

Hælde derefter dejen i en bradepande 20x30 cm, der i forvejen er foret med bagepapir. Bag brownien ca 20 min ved 175 grader, men hold et skarp øje da den endelig ikke må få for meget. Lad kagen køle af i formen, og pak den derefter i lufttæt beholder. Eller spis med det samme ;)

/Lise

8 kommentarer:

Frk. Lyngsø sagde ...

Mums! Der fik du vidst lige tændt min chokoladetræng her på en kedelig grå torsdag - Heldigvis har jeg indkøbt flødeboller fra Summerbird, så det med at dulme trængen til chokolade bliver ikke noget problem!

Trine sagde ...

Så fik jeg lige lyst til brownies! Kan være man skulle bage sådan nogle i morgen :)

Annesofie sagde ...

Den var SÅ god.. MUMS!! :D

Marian N. Larsen sagde ...

OMG! Den lyder helt fantastisk lækker... haps!

Hey, har du set, at du har vundet i min give away?? Du må gerne sende mig din adresse på marian@neeruplarsen.com og skrive hvilken plakat du ønsker dig :)

KHer Marian

Lise B sagde ...

Sorry Lyngsø, men det er jo koldt udenfor osv, så bliver man sgu nødt til at forkæle sig selv lidt :) Håber flødebollerne var helt fantastiske!

/Lise

Lise B sagde ...

Hehe god idé Trine, blev det til noget? :)
/Lise B

Lise B sagde ...

Hehe det var godt søde Annasofie! :)
/Lise

Lise B sagde ...

Den var heelt amazing ;) Ej hvor skønt, har lige sendt dig en mail :D
/Lise