fredag den 16. november 2012

Rodfrugtmos og "remouladesovs"


For en uges til siden var jeg ovre at besøge min søde veninde, og hun diskede op med lækkerier, nemlig rodfrugtsmos med fiskedunser og en remouladesovs. Der kommer ingen opskrift på fiskedellerne da de var lavet af en færdigrørt fiskefars, nemlig sådan en med laks der bare skulle formes og steges. I skal ikke bliver forskrækkede over mængden af hvidløg, når det bliver kogt med giver det bare masser af fylde og smag til retten. Det er lækrest hvis "sovsen" er lidt syrlig, da mosen er forholdsvis sød i smagen.

Rodfrugtsmos
3 pers

Ingredienser
500 g søde kartofler
500 g persille rødder
Salt
1 løg
1 helt hvidløg
2 spsk græsk yoghurt
1 spsk smør

Skræl og skær rodfrugterne i mindre stykker. Skær løget i kvarte og pil hvidløgene. Sæt det hele over i en stor gryde med rigeligt vand og salt. Lad koge indtil det hele er godt mørt. Omkring 10 minutter. Tag gryden fra varmen og blend med en stavblender. Rør græsk yoghurt og smør i, for lidt mere konsistens.

"Remouladesovs"

Ingredienser
3 spsk hakkede kapers
2 sosk finthakket løg
Saften af ½ citron
1 dl remoulade
3 spsk græsk yoghurt
Et nip chili & evt karry
½ tsk sukker

Rør alle ingredienser sammen og servér, evt med nystegte fiskedunser, mums!

Lise

2 kommentarer:

Det Stormske Køkken sagde ...

Heeeey Lise

Ved ikke om du har set det, men du har vundet en lille ting ved mig :)

Unknown sagde ...

Aah hvor er jeg heldig :D
Tusind tak, har sendt dig en mail :)
Lise