tirsdag den 6. november 2012

Forslag til konfekt?

Google

Okay, ved godt det er meget tidligt, altså jo selvfølgelig ikke i forhold til hvad butikkerne dikterer, men i min verden begynder julestemningen først at overvælde mig hen omkring første søndag. Så i og med at den første søndag er d. 2. december gælder imidlertid en anden regel, nemlig at man må gå i gang med at jule allerede d. 1.. Åh sikke et besvær for at få lov at spise lidt mere chokolade end normalt!

Nåh men så kommer det store spørgsmål; hvilken konfekt skal der laves i år? Nu er jeg jo lige hjemvendt fra Kenya, hvilket betyder at jeg har mange(læs: kilovis) af både cashew og macademia nødder, virkelig luksus! Så tænker jeg vil lave noget med dem, nemlig ikke dem allesammen der er saltede.

Hvilket konfekt skal i lave, og har i nogle gode idéer til mig, selvom jeg er lidt tidligt ude?

Sidste år lavede jeg Lakridsmandler og Brændte mandler, hvilket begge 2 var store succeser. Tænker at en form for trøffel og måske noget a'la rawcake kugler vil være godt..

Lise

6 kommentarer:

TrineK sagde ...

Måske nogle marcipankugler med krokant?

Maj sagde ...

Jeg er ikke særlig glad for konfekt, og laver altid det samme hvert år - lige på det punkt er min fantasi på det mindste sted ;)

Dog synes jeg du skal svinge forbi Piskeriset, mener hun havde noget konfekt-benspænd sidste december, der må være lidt at komme efter!

- Maj :D

Lise B sagde ...

Uhm ja Trine, tænker noget i retning af det Frk Kræsen lavede for lidt siden, med simple marcipankugler med forskellig pynt :)

Lise

Lise B sagde ...

Ej Maj, konfekt kan jo være så lækkert, men jeg er heller absolut IKKE fan af købt konfekt! Okay måske hvis det er summerbird ;) Ueha, jeg vil kigge ind til Piske så :)
Tusind tak :)
Lise

Tanja Agesen sagde ...

Hej Lise
For nogle år siden lavede jeg det lækreste konfekt.
Jeg købte et glas Amarena kirsebær. Selve kirsebærrene siede jeg fra og kogte derefter lagen ind til en skøn sirup. Kirsebærrene blev efterfølgende glaseret med siruppen, så de fik en lækker sukkerskal. Når kirsebærrene er tørre og kolde "pakkes" hvert enkelt kirsebær ind i marcipan og formes til dråbeformede konfektstykker. Til slut overtrækkes herlighederne med en god mørk chokolade.
MUMS

Hilsen Tanja

Lise B sagde ...

Ej Tanja, det lyder da bare så lækkert :) Det kunne jeg godt overveje at kaste mig ud i :)
Lise