søndag den 25. november 2012

Frisk "cheesecake"


Her er så første projekt lemoncurd'en blev brugt til, og mums var virkelig lækkert. Jeg elsker cheesecake, men hvor tit er det lige man har brug for en hel cheesecake? Jeg har i hvert fald ikke godt af at spise en hel alene, så det blev små portionsanrettede sager, der kan smækkes sammen på 10 minutter. Og frugten man putter i kan jo varieres i det uendelige. Opskriften er inspireret af en opskrift i Jamies; mad på 30 minutter. Jeg lavede kiksebunden i et lag, men en anden gang vil jeg lægge det i flere lag, så man får det hele at smage i hver bid.

Frisk cheesecake
2 pers

Ingredienser
25 g smør
5-6 digestive kiks
20 g grofthakkede mandler
1 knsp kanel
2 spsk lemoncurd
1 clementin (riv skallen fint)
100 g flødeost
2 spsk flormelis
Evt lidt mælk
½ tsk vaniljepulver

Put kiksene i en pose og knus dem godt. Smelt smørret og bland med kiks, kanel og mandler. Rør flødeosten blød og smag til med vanilje og flormelis. Hvis massen er lidt for tyk kan der tilsættes lidt mælk. Læg kiksebund, flødeostemassen og lemoncurd i lag med clementiner i halve både og pynt med reven skal fra clementinen på toppen.

Lise

6 kommentarer:

Det Stormske Køkken sagde ...

Årh hvor ser det dog lækkert ud! Det er en gemmer.....

www.louiogbearnaisen.dk sagde ...

Årh, det der lemoncurd skal jeg altså have afprøvet, for sådan en omgang kunne jeg godt spise :) Elsker chessescake, men ja, selvom jeg gerne ville, kan en hel kage nok ikke være i min mave. ØV!
Så en ret god ide, med portionsanretning :)

Unknown sagde ...

Taak Rebelsig, det var også en lækker omgang. Og man kan også lave cremen med cremefraiche 38% hvis man bedre kan lide det :)
Lise

Unknown sagde ...

Haha, jeg kender det godt. Jeg overvurderer i hvert fald mig selv i mine kage-ædnings evner ind imellem ;)Så er der bare også det mindre spild med de hersens portions anrettede desserter. :)
Lise

Marian N. Larsen sagde ...

Spændende opskrift - jeg har faktisk lavet en a la din, men dog UDEN alt det usunde:

http://braendstof.blogspot.se/2012/05/nem-cheesecake-trifli-med.html

Jeg vil forresten meget gerne have dig med i mine madguides med lokale foodie fifs rundt om i verden hvis du vil give Dubai fifs? Send mig gerne en email: Marian@neeruplarsen.com

Kh

Unknown sagde ...

Jameen, Marian, det usunde skal jo til ind imellem ;) Meen må nok overgive mig og indrømme at man burde holde lidt igen nu julen snart viser sit sande ansigt! Ih spændende, jeg smider dig en mail senere idag - har i hvert fald nogle gode steder oppe i ærmet :)
Lise