torsdag den 15. november 2012

Butterchicken med blomkålsris


Uhm uhm uhm! Nu er jeg jo bare helt generelt rimelig fan af kylling. Den her måde at lave det på er lidt omstændig da det skal gøres over flere omgange, men det smager virkelig godt. Det der med blomkålsris har jeg været rimelig skeptisk omkring, egentligt lidt fjollet for er ikke sådan sindssyg efter ris, så det her er faktisk et rigtig godt alternativ. Fandt mange forskellige udgaver, men jeg lavede en hvor jeg varmede risen, så den ikke kølede hele retten af. Man kan også bare hakke blomkålen i en minihakker og servere den som de er.

Butterchicken
4 pers

Ingredienser
150 g rå usaltede cashewnødder
2 tsk garam masala
2 tsk stødt koriander
½ tsk chilipulver
3 fed hvidløg, groft hakket
5 cm ingefær, revet
2 spsk eddike
90 g tomatpuré
1,25 dl yoghurt naturel

600 g kylling i 3x2cm bidder
80 g smør
1 stort løg, finthakket
1 kanelstang/½ tsk stødt kanel
4 kardemommefrø
1 tsk stærk paprika
1 dåse hakkede tomater
2 dl hønsebouillon
2 dl madlavningsfløde

Steg nødder, garam masala, stødt koriander og chilipulver på en stor, tør pande til nødderne er let brunet. Blend nøddeblandingen med hvidløg, ingefær, eddike, tomatpure og yoghurt til en glat blanding. Hæld over i en stor skål sammen med kyllingen. Dæk skålen til og sæt det i køleskabet i 3 timer, eller til næste dag.
Smelt smørret i en stor gryde og svits løg, kanel og kardemomme til løget er brunet lidt. Tilsæt kyllinge blandingen og steg under omrøring i ca 10 minutter. Rør paprika, purerede tomater og bouillon i og lad det simre ved lav varme i ca 45 minutter uden låg. Husk at rør indimellem. Pil kanellen(hvis du har brugt en stang ;) ) og kardemomme. Tilsæt fløden og lad det simre yderligere 5 minutter uden låg.

Blomkålsris
4 pers

Ingredienser
1½ blomkål (med lidt af det grønne)
2 spsk olie
1 grøn chili
2 fed hvidløg

Blend blomkålet i en minihakker/blender/foodprocessor til det er finddelt. Varm olien op i en stor pande og svits hakket grøn chili og hakket hvidløg i et par minutter. Tilsæt blomkålen og svits i ca 5 minutter til det er gennemvarmt.

Lise

Ingen kommentarer: