lørdag den 24. november 2012

Reje-rösti


Ork hvor synes jeg dog bare at lyset til at tage billeder i pt., er elendigt! Men sådan er det jo, også får man jo fantastiske lange aftener om sommeren.. Er det forresten for tidligt at glæde sig til?? De her r¨sti smager super lækkert, og blev serveret med en rødkålssalat med æbler, mandarin og grofthakkede mandler, til. Og Lingham chilisauce(den absolut bedste) forstås. Retten er inspireret fra "Drengerøvs-kogebogen".

Reje-rösti
Ca. 3 pers

Ingredienser
250 g kartofler
250 g rodfrugt (her persillerod og gulerod)
1 løg 
2 tsk stødt spidskommen
2 fed hvidløg
3 æg
6 spsk hvedemel
Salt, peber
200 g frosne rejer
Olie til stegning

Skræl og riv kartoflerne groft. Pres væden ud med fingrene. Skræl/rens rodfrugterne og riv dem groft. Riv løget fint. Bland med presset hvidløg, spidskommen, æg, mel, salt og peber. Rør godt sammen inden de frosne rejer tilsættes direkte fra fryseren. Varm en god spsk olie op på en slip let pande. Klat "dejen" på panden og tryk den flad(½-1cm) og glat lidt ud med skeen. Lad dem stege på hver side i 3-4 minutter. Lad dem afdryppe på køkkenrulle eller lignende. Tilsæt mere olie på panden, og steg til du har brugt alt dejen. Server med chilisauce og en salat af en art.

De smager super lækkert friske og sprøde, men de er altså ganske udemærkede i madåakken dagen efter, enten flying solo eller i en sandwich!

Lise

Ingen kommentarer: