onsdag den 14. november 2012

Fisk i beignetdej


Det her er det eneste jeg nogensinde har tilnærmelsesvis friturestegt! Det smager fantastisk, men hvor er jeg bare ikke fan af den lugt der breder sig af olie. Heldigvis var det hos min mor, undskyld mor! Det er værd at prøve og jeg servede den som forret med stegte tigerrejer, godt brød og Muhammed's chili dip sauce. Det var et hit. Ellers ville det være lækkert som en del af fish and chips, med ærtemos og eddike.

Fisk i beignetdej
12 personer som forret/4 som hovedret

Ingredienser
600 g frisk torsk eller lyssej
Salt, peber
250 g hvedemel
1 tsk salt
3,5 dl vand
2 æggehvider
1 liter smagsneutral olie

Sigt hvedemel ned i en skål og pisk sammen med vand og salt til en lind dej. Når dejen er helt glat piskes æggehvider helt stive i en anden skål. Vend først dejen med halvdelen af æggehviderne og derefter resten. Lad hvile på køl i en halv times tid. Skær fisken i aflange stykker, lidt ala fiskepinde og dup dem helt tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien op i en gryde med høje kanter, men ikke for bred, da der så skal bruges mere olie. Test at olien er varm med et lille stykke brød, og når det syder og bliver gyldent er olien varm nok. Vend fisken i lidt mel og dernæst i beignetdejen, og læg det forsigtigt ned i olien, et par stykker ad gangen. Når fiskestykkerne er blevet gyldne på begge sider tages de op og lægges på fedtsugende papir. Drys med lidt salt. Husk at have et låg klar til at smide over olien hvis den skulle overophede. Server med citronbåde.

Lise

2 kommentarer:

Frk.B sagde ...

Jeg er virkelig heller ikke vild med den lugt! Men nujs, det ser lækkert ud :D

Lise B sagde ...

Nej vel, det er altså bare noget der hænger i ALTING! Men jep det smagte så godt!
Lise