lørdag den 1. marts 2014

Kartoffel og fennikel gratin


Sådan så resten af valentinsmenuen ud, nemlig ribeye fra slagteren, halvbagte tomater og en lækker gratin med masser af smag og lidt mere sundhed end den gængse version. Der skulle jo være plads til chokolade fondant også! Også med en god flaske rød, så var det en rigtig skøn aften. Fennikel passer bare så godt sammen med estragon! Jeg hældte lidt mælk ved, men dont do, det stivnede ikke, så den trækker jeg lige ud af opskriften og tilføjer mere madfløde/creme fine. Og OMG hvor er mit liv mht flødekartofler/grativ/etc blevet så meget nemmere med et mandolin jern. Det er jo så nemt at få fine ensartede skiver af alt; løg, kål, agurk, kartofler etc. Også er den perfekt til squashpasta! Vores er fra cook and baker og virkelig anbefalelsesværdig t(og nej jeg tjener intet på dette, elsker bare den tingest!)

Kartoffel og fenikkelgratin
3 pers

Ingredienser
4-5 mellemstore kartofler (2 bagekartofler)
1 fennikel
1 stort løg
2 fedt presset hvidløg
1 spsk tørret estragon
Salt, peber
3 spsk friskrevet parmesan (kan udelades)
3,5 dl cremefine/madlavningsfløde/fløde

Tænd ovnen på 20 grader. Smør en form på ca 20x30cm. Skær kartofler i 3-4 mm skiver og løg og fennikel lidt tyndere. Læg de grønne sager i lag med hvidløg, estragon, salt og peber. Når du er ved vejs ende drysses toppen med parmesan og overhældes med den valgte væske. Bag gratinen i 40-45 minutter til det hele er gennembagt og gyldent på toppen. 

Lise

2 kommentarer:

Amalie Brohus sagde ...

Wow hvor lyder det lækkert! Det skal jeg helt klart selv prøve at lave, men det bliver ikke idag! Idag står den på pizza :P

Kig gerne forbi min blog, hvor du lige nu kan vinde et par Humlan høretelefoner fra Urbanears: http://www.voresboble.dk/give-away-humlan/ :-)
/Amalie.

Unknown sagde ...

Uhm pizza er heller ikke dårligt, derimod faktisk nok min livret :D
Uh spændende, det vil jeg gøre :)

Lise