søndag den 28. august 2011

Helstegt kylling


Uhm helstegt kylling er helt perfekt søndags middagsmad. Min mor og jeg besøgte min mormor til frokost. Min mormor er den sejeste kvinde på 94 år, som bare er med på at smage alting. Hun ringede en dag og spurgte om ike jeg snart ville komme og lave pizza, så kan man jo ikke sige andet end ja. Men denne gang var det en hel og meget lækker kylling der stod for skud.

Helstegt kylling a'la Jamie Oliver
4 pers

Ingredienser
1 stor kylling (denne var på 1600g)
Salt og peber
3 små håndfulde blandede krydderurter (jeg brugte basilikum, timian, rosmarin, persille og purløg)
4 spsk olivenolie
1 citron, halveret
Evt laubærblade
2 kviste frisk rosmarin

Forvarm ovnen med bradepanden i til 225 grader. Rengør kyllingen og klap den tør med køkkenrulle. Gnid kyllingen indvendigt med salt. Løsn skindet på brystet af kyllingen og drys ned i lommerne med salt og fyld med krydderurterne. Det er som om det er delt af noget væv, men jeg fyldte bare i de to "tunneler". Fyld kyllingen med de 2 kviste rosmarin og den halverede citron. Gnid kyllingen med de 4 spsk olivenolie og gnid med salt og peber. Luk kyllingen som vidst med en bomuldssnor. Her er jeg overbevist om at en kødnål kunne have gjort det samme, nemlig at lukke krydderierne og fyldet inde. J.O. mener at man skal skære i lårene, men det synes jeg altså ikke er særlig tillokkende. Læg kyllingen i den varme bradepande og giv den 10 min med rygsiden op. Vend den derefter og giv den til skindet er sprødt og saften der kommer ud er klar. Jeg gav den ca 1 time og ti minutter efter den havde fået på ryggen. Vendt 10 min og udskær den som du ønsker.

Det var virkelig en lækker måde at lave kylling på, er sikker på man også bare kan lave det med en udskåret kylling med krydderier under skindet. Det gav også en super lækker smag af citron. Bon appetite, og kan ikke sige andet end næste gang du skal lave en hel kylling, så prøv den sådan her.

Jeg serverede den med en enkel tomat salat og en grøn salat med vindruer, avokado, agurk, hovedsalat og forårsløg. Dertil lidt groft brød, yummi!

/Lise

8 kommentarer:

BRUUN by BRUUN sagde ...

Der er intet bedre end sådan en kyllingebasse, og det er helt genialt at lave den på den måde ! Mums, siger jeg bare ! :-)

/Linda

Unknown sagde ...

Jep det er nemlig lækkert, også er der ikke noget bedre end en omgang rester i en wrap :)

/Lise

Bettina sagde ...

Hvor er din mormor bare sej, ville ønske min hun ringede og spurgte om det :P - Jeg tænker bare jeg snart burde invitere mig selv på mad hos dig søde, og så medbringe en 6-pack så ku du vel godt logges ;) Haha... Håber du har fået en dejlig start på ugen, ps de indlæg med netto, har logget mig i netto i morgen.. IHHH :D

Unknown sagde ...

Jaa hun er virkelig sej, er også meget stolt af hende. Har det fedeste billede af hende med et pizzaslice i den ene hånd og en cola i den anden ;) Jamen du skal være så hjertelig velkommen søde, kunne være rigtig hyggeligt :) Du kan jo bare medbringe Anne Sofie hvis det er. Hehe netto burde give mig penge for markedsføring ;) Hvad fik du købt? :)

Steffen sagde ...

Hvor meget ligger dit madbudget på om måneden? - også selvom dette måltid nok har været på din mormors regning. Du spiser jo vanvittigt meget godt mad. :o

Unknown sagde ...

Åh gode gamle Steffen, du kommer bare forbi så holder vi gruppemøde ;) Jamen bruger maks 1500kr. Men spiser også ved de gamle måske en gang om ugen :)

/Lise

Pernille Agnethe sagde ...

Lækker opskrift, tusind tak! Vi har en lille bradepande fra Scanpan, som passer perfekt til en kylling i stedet for en bradepande :)

Unknown sagde ...

Tusind tak Pernille :)
Det lyder perfektt! Helt nostalgisk med den opskrift, min kære mormor er desværre gået bort, så det er hyggeligt at gense billeder fra hende af :)

Lise