lørdag den 1. februar 2014

Rocky road brownie (+ Brownie grunddej)


Puha det er foodporn på højt niveau. Jeg var heller ikke et sekund i tvivl om at det var denne kage jeg skulle bage til min fødselsdag. Den er syndig og god, især med en stærk kop kaffe til, hvis man er til den slags. Opskriften stammer fra Leila Lindholm. Opskriften på fudgeglaze er efter min mening minimum dobbelt så stor som nødvendigt, jeg bruget kun halvdelen, så jeg skriver den som jeg lavede den. Og ja det skal være saltede peanuts, det gør en virkelig stor forskel, fordi kagen ellers er ret sød. Kagen passer i en 20x30 cm form, men jeg bagte den i tyk porcelæns form, hvilket forlængede bagetiden noget. Så bag den gerne i sådan en beklædt metalform der har disse mål. Opskriften på bunden kan bruges som en grundopskrift og varieres i det uuendelige. Pistacienødder er såå dyre, men i Aalborg kan man købe dem billigt ved en arabisk købmand på Frederikstorv; Jerusalem bazar til kun 20 kr for 100 gram.

Rocky road brownie
24 stykker /20x30 cm

Ingredienser
350 g blødt smør
6 dl sukker
3 dl kakao
1 dl sirup
½ tsk salt
6 æg
3 dl hvedemel

Fudge glaze
1,5 dl piskefløde
½ dl mælk
½ dl sirup
200 g mørk chokolade (ca 70 %)

½ pose halve dumlekarameller
1 dl usaltede pistacienødder
1 dl saltede peanuts
2 håndfulde mini marshmallows

Varm ovnen op til 175. Pisk smør og sukker lyst og cremet. Rør kakao, sirup og salt i. Rør et æg i ad gangen og vend til sidst hvedemelet i. Hæld dejen i en beklædt metalform der måler 20x30 cm. Hvis ikke det er metal skal bagetiden forlænges noget. Bag midt i ovnen i 30-35 minutter. Tjek med en kødnål, der må gerne hænge lidt ved.

Kog fløde, sirup og mælk op under omrøring, lad det køle lidt af igen. Hak chokoladen fint og vend den i massen og rør til den er opløst. Lad køle lidt af inden massen fordeles over den kolde kage. Drys alle lækkerierne på og lad fudgen sætte sig på køl.

Lise

6 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Jaaaa, foodporn! Manner den ser god ud :-)

A + K = ♥ sagde ...

Åååårh, den "pynt" der gør den jo endnu mere uimodståelig.

- Anne

Binemor sagde ...

Den er fluks kopieret, den må afprøves!

Lise B sagde ...

Piske: Den var så lækker og utrolig syndig! Den der lidt salte smag af peanuts ovenpå er bare en vinder kombination! :D

Anne: Det er nemlig det, men i Leilas bog laver hun mange flere forskellige bud på hvordan man ellers kan bruge grunddejen, bl.a. med eight hour frosting :D

Binemor: god idé! Håber den også falder i god jord hos dine kære ;)

Lise

Frøken Lyngsø sagde ...

Årh, hvor lækkert! Og mig der er så sulten pt. - jeg tror jeg bliver nødt til at starte frokostpausen 20min. før tid.

Lise B sagde ...

Haha, sådan kan det jo gå nogle gange. Den er overdådig, det skal siges ;)

Lise