tirsdag den 4. februar 2014

Vildtkylling med honningcreme og pastinakker


Her er en ret vi fik engang i januar her i hytten. Den er virkelig lækker og meget anderledes end alle de kyllingeretter vi normalt laver. Pastikkerne kunne sagtens udskifte med flere forskellige slags rodfrugter. Honningcremen tilførte noget virkelig lækkert, og passede super godt til resten. Opskriften er fra et gammelt spis bedre. Åh jeg drømmer om også at have nogle hvide tallerkener, men mine var firkantede og gemalens sorte, så nu er det dem her indtil vi engang synes det er på tide at skifte ud ;)

Vildtkylling med honningcreme og pastinakker
2 pers

Ingredienser
2 kyllingefileter
½ tsk salt
1 spsk olie
1 dl vand + lidt bouillon (fx. 1/4 terning)
3 spsk balsamico
15-20 knuste tørrede enebær
½ spsk majsstivelse
500-600 g pastinakker eller blandede rodfrugter
4 spsk creme fraiche 9%
1 spsk honning

Tænd ovnen på 220 grader, skrub rodfrugterne og skær dem i passende stykker. Vend dem med lidt olie, salt og peber. Bag i 30-45 minutter til de er møre og sprøde i kanterne.
Krydr kyllingen med salt og peber og brun dem i en gryde. Rør vand, bouillon, balsamico og enebær i gryden. Lad det simre i ca 10 minutter, vend kyllingen halvejs. Kontroller den er mør.
Rør creme fraichen og honningen sammmen. Tag kyllingen op og jævn skyen. Server i skiver med grønt, sky og creme. 

2 kommentarer:

A + K = ♥ sagde ...

Åh, må snart få lavet noget med enebær igen. Det smager så godt og vinteragtigt.

- Anne

Unknown sagde ...

Det er i hvert fald en helt anden smag en hvad kylling normalt har, men super lækkert og ikke sidste gang jeg bruger enebær, det er nemlig dejlig vinteragtigt :)

Lise