mandag den 3. februar 2014

Okse kødboller med squash "pasta"


Det er anden gang jeg laver den her opskrift, og den er simpelthen så lækker! Bollerne er saftige og med masser af smag og passer perfekt til tomatsaucen der både er sød og syrlig. Opskriften er oprindeligt fra DM i hverdags mad(HER), men jeg har ændret lidt i opskriften og skriver som jeg har lavet den. I stedet for ren og skær squashpasta har jeg her suppleret med en smule almindelig spaghetti og helt tyndt skåret fennikel. Grøntsagerne blev overhældt med pastaen og dennes kogevand for lige at få lidt varme Jeg elsker mit mandolinjern, men man kan garanteret lave det ganske fint med en tyndskræller. Server med ekstra friskrevet parmesan så den smager af sommer, lige det man trænger til i det her triste gråvejr.
Der er ret mange ingredienser i retten, men mange er ting jeg i hvert fald har i køkkenet, og det gør hele forskellen med lidt eddike og masser af tørrede krydderier.

Kødboller med squashpasta
2-3 personer

Kødbollerne
500 g hk oksekød
½ dl mælk
2 spsk rasp (kan erstattes med HUSK hvis man er sundere end mig)
2-3 spsk friskrevet parmesan
1 spsk ketchup
1 fed presset hvidløg
½ tsk tørrede chiliflager
1 håndfuld basilikum, hakket
½ tsk groft salt
Friskkværnet peber
Olie eller becel til stegning

Squashpastaen
1 squash (ca 500 g - eller en mindre squash og 1 fennikel)
1 tsk groft salt
½ spsk olivenolie

Tomatsauce
1 ds hk tomater
2 dl vand
1-2 spsk tomatpure
1 spsk balsamico
1 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
1 tsk sukker
Salt, peber
4 laurbærblade
1 spsk tørret timian
1 spsk tørret oregano
1 fed presset hvidløg
½ tsk tørret chili i flager
Frisk basilikum

Rør kødet sammen med de andre ingredienser til bollerne, og bland det godt sammen inden det sættes på køl i omkring 30 minutter(kan udelades hvis man er travl). Steg på en varm og dyb pande på alle leder og kanter i 5-8 minutter og læg den på en tallerken.

Genbrug panden til tomatsaucen. Hæld tomaterne i den varme pande sammen med vand og tomatpure. Lad det koge op inden de andre ingredienser puttes i, bortset fra basilikummen. Smag til med syre/sødme balance og lad saucen simre i ca 10 min. 

Til pastaen vaskes squashen og skæres i strimler på et mandolinjern eller som båndpasta med en almindelig kartoffelskræller og vendes med salt og olie.

Server med friskrevet parmesan, bon appetit. :)

Lise


Ingen kommentarer: