mandag den 10. februar 2014

Nemme koldthævede grove boller


En god morgenbolle i weekenden er altså en af mine helt store laster. Det er så lækkert og ovenikøbet rigtig nemt hvis man som her benytter sig af koldthævede boller. Den opskrift jeg normalt bruger (HER) er ikke dum, men trængte bare til at prøve noget andet. Og derfor tyede jeg til DENNE. De er sprøde og seje indeni, helt perfekt til mig.

Grove koldthævede boller
12-15 stk

Ingredienser
5 dl koldt vand
20 g gær
1 dl gryn (ruggryn, havregryn, korn, frø etc)
5 dl grahamsmel
3-4 dl hvedemel
1 tsk salt

Aftenen inden røres gæren ud i vandet. Tilsæt dernæst gryn og grahamsmel og rør det godt sammen. Rør salt i og bagefter 3 dl hvedemel. Så skal der røres endnu mere, måske kan dejen trække lidt mere hvedemel, men pas på den ikke bliver for tør. Dejen skal være til at røre i, uden at være for flydende hvis det giver mening. Dæk skålen med husholdningsfilm og stil på køl natten over.

Om morgenen tændes ovnen på max varme og dejen klattes på en bageplade med bagepapir. Pensel dem med lidt vand. Når ovnen er varm sættes bagepladen ind og der skrues ned til 225 grader. De bages i 15 minutter, og tages ud når de lyder hule når man banker nedenunder. Så nemt kan det gøres, bon appetit :)

Lise

2 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

det er så nemt og godt med koldthævet brød. Lige pt. bager jeg i vildskab med surdej. Det smager så lækkert…..

Lise B sagde ...

Ja har også overvejet det med surdej, men tror lig ejeg skal have min mutti med på råd, hun er ekspert i den slags :D

Lise