mandag den 12. november 2012

Laksepakker og squashruller (forrets-forslag)


Så er der lidt nye opskrifter på bloggen, har simpelthen så mange liggende med alt muligt. Men der er jo som bekendt kun 24 timer i døgnet og det er altså bare ikke altid nok. Hvor kan man købe flere timer henne? ;) Man burde få en der kunne ordne alt der havde med rengøring og den slags herhjemme, så ville det i det mindste være lidt bedre! Det her er noget min mor har kreeret ud fra inspiration fra opskrifter HER og Samvirke. Jeg ville synes det fungerede rigtig godt som en del af en buffet eller som en forret. Fyldet til squashrullerne ville jeg personligt krydre lidt mere, evt med citronskal og godt med peber, og evt udskifte ricotta med en flødeost, da det er ret store portioner man normalt kan købe ricotta i. 

Laksepakker
4 pers (til forret)

Ingredienser
Fyld:
150 g rejer
½ lille løg
1 æble
30 g valnødder
2 spsk creme fraiche 18%
½ citron
1 spsk frisk hakket basilikum
Salt, peber

4 skiver røget laks/eller 8 mindre
Purløg(her er brugt kogt porre i strimler)

Alle ingredienser til fyld rengøres og hakkes fint(gem 4/8 valnødder til pynt) og rør ingredienserne sammen. Bred laksen ud på et skærebræt. Fordel fyldet i klatter i de 4 eller 8 stykker laks, og pak laksen sammen om fyldet som en lille gave. Læg laksepakken med lukningen ned og bind med 2 stykker purløg.

Squashruller
4 pers

Ingredienser
1 squash
Salt
Olivenolie
Ca. 1 dl ricotta (eller flødeost)
Basilikum
Persille

Skær squashen i 3-4 mm tynde skiver på den lange led. Drys med lidt salt på hver skive og lad dem trække i 20 minutter. Skyl derefter saltet af og og lad dem dryppe på et rent viskestykke, dup dem med køkkenrulle. Tænd ovnen på 225 grader og læg bagepapir på en bageplade. Pensel squashskiverne på begge sider med olivenolie. Bag dem i ca 10 minutter til de har fået lidt farve. Rør fyldet hurtigt og let sammen af ricotta, basilikum og persille(her kan evt tilsættes citronskal og peber. Rul hver skive af squashen sammen om fyldet, ca 1 tsk.

Lise

4 kommentarer:

Maj sagde ...

Uf hvor ser det fint ud med de laksepakker - og de lyder mega lækre :) de skal da bestemt prøves!

- Maj :D

Bettina sagde ...

Uhmm looks YUMMI :o)

Unknown sagde ...

Tak Maj, de var også super lækre. En god syrlighed i æblerne gjorde dem virkelig gode. :)
Lise

Unknown sagde ...

Du kommer bare søde Bettina :)
Lise