torsdag den 20. oktober 2011

Frikadeller i ovnen


Uhm i aften blev der kokkereret til en masse dunser i fryseren. Da jeg virkelig ikke er fan af stegeos i hele køkkenet lavede jeg dunserne i ovnen. Eller dvs lige brunede dem på panden også i ovnen. Lækkert!

Frikadeller i ovnen
Til ca 4 pers

Ingredienser
500 hk kalv/svin max 12%
1 æg
1dl havregryn
1 tsk salt
1 lille revet løg
1 fed presset hvidløg
peber
1 gulerod, fintrevet
1,5 dl skummetmælk eller vand

Rør det hakkede kød sejt med saltet. Tilsæt derefter resten og rør det godt sammen. Lad det hvile i køleskabet minimum 30 min, så er det nemmere at vurdere den endelige konsistens. Der skal eventuelt tilsættes lidt mere væske. Brun dunserne på en varm pande til de har lidt skorpe og sæt dem derefter på en bageplade og bag ca 15 min ved 200 grader. Man kan også undlade at forstege dem, så skal de bare være i ovnen i ca 30 min ved 200 grader. Bon appetite.

Jeg serverede dunserne med en af mine favoritter nemlig en lækker coleslaw. Jeg lavede forresten dobbelt portion så der kune gå en masse i fryseren til en hurtig aftensmad en anden dag. Hvad laver du til fryseren når du har tid? :)

/Lise

6 kommentarer:

Linelu sagde ...

Mmh, I ovnen, det lyder lækkert! Det må jeg prøve en dag.. Du har så mange gode idéer :)

Bettina sagde ...

Ummi nummi nummi søde :D

studielivet sagde ...

Uhh det ser godt ud..
Frikadeller er helt klart også en af de ting jeg laver meget af. Det er så super bare at kunne tage op af fryseren på en travl dag.
Og så laver jeg altid enorme mængder pizza, når jeg er igang med det :-)
Kærligst Lea

Lise B sagde ...

Det var super lækkert Line, også var der ikke helt så meget os i køkkenet som normalt. Og som bonus skal der jo hverken brugeolie eller noget at stege i. Tusind tak, hvor er du sød :)
/Lise

Lise B sagde ...

Ja ikke søde, de var gode :D
/Lise

Lise B sagde ...

Hej Lea. Ja præcis er så lækkert lige at kune tø et par stykker op i mikro'en til en nem aftensmad :) Åh ja pizza er heller ikke en dårlig ting at have til en nem aftensmad :)
/Lise