MUMS! |
25 stk
Ingredienser
200 g tørrede kikærter
3 fed hvidløg
1 løg
1 spsk olie
2 tsk stødt spidskommen
1 håndfuld persille
2 spsk sesam
salt, peber
1 æg
3 spsk hvedemel
Dagen før: Kikærterne lægges i blød i ca 1½ L vand.
Samme dag: Når kikærterne er udblødte skal de koges i et nyt hold vand med salt. De skal koge i ca 50 min. Blend hvidløg, løg, 1 spsk olie og spidskommen til en pure. Heri blendes kikærterne. Vend massen sammen med grofthakket persille, sesam, salt og peber. Til sidst vendes æg og mel i. Form dejen til ca 25 kugler på størrelse med en valnød og tryk dem let flade. De steges i 5-6 min i rigeligt med olie og drypper af på fedtsugende papir.
Libanesisk løgsalat
2 store løg, gerne rødløg
Lille håndfuld bredbladet persille
2 tsk florsukker
2 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
Snit løgene i helt fine ringe og skær persillen groft. Pisk florsukker, citronsaft pg olivenolie sammen og smag til med salt. Vend løg og persille i dressingen. Lad salaten trække mens kikærterne koger.
Server falaflerne i fladbrød med lidt grøn salat og løgsalat.
Alt i alt super lækkert. Har aldrig lavet falafler før, men det var da en stor fejl. Gik mere eller mindre efter en opskrift i min nye absolut favorit koogebog; Verdensmad - fra din lokale etniske købmand. Den er simpelthen fantastisk, men det kan i få et indlæg om senere. Anbefaler klart i skal prøve disse basser og husk løgsalaten, virkelig prikken over i'et.
/Lise
10 kommentarer:
Det ser skisme godt ud, elsker falafler :-)
Og fin header!
De er virkelig gode, og jeg synes det var rimelig nemt at gå til :)
Tak, tror også den bliver for en tid ;)
/Lise
Ej, hvor ser det altså godt ud!!! Den løgsalat lyder ret interessant, den må prøves på et tidspunkt :-)
Mange hilsner
Birthe
Tak Birthe. Den var også super lækker, tror den blir fast inventar når jeg fremover skal lave fladbrød, tortillas eller en god salat. Løgene blive marinerede på sådan en lækker sur/sød måde :)
/Lise
Jeg har heller aldrig prøvet falafler, men det lyder til, at jeg skal lave om på det :)
Ja det synes jeg bestemt, og hvis man synes det er nemmere kan man jo bare købe kikærterne på dåse, så skal de jo ikke koges :)
Uhmm, tror jeg vil prøve kikærte-dellerne og løgsalaten, nu jeg er stivelsesforskrækket - det lyder bare SÅ lækkert !
/Linda
Ja præcis, så kan du jo bare lave en let salat til, men skal afsløre for dig at fladbrødene nu også var gode ;) Hehe købte dem i den lille etniske butik næsten ved siden af Penny Lane på Boulevarden :)
Held og lykke med det ;)
Din løgsalat er altså et FANTASTISK pift til mange ting :o)
Taak for det, synes også den kan bruges til rigtig meget mellemøstlig mad. Eller bare i en sandwich :)
/Lise
Send en kommentar