onsdag den 16. januar 2013

Black eyed beans salat med røget paprika


Jeg ryddede op i mine køkkenskabe den anden dag, og fandt ud af hvor mange forskellige sager der var deri, eksempelvis 5 slags bønner og linser. Så der måtte jeg jo gøre noget ved dem. Jeg fandt den her opskrift i suverænt sundt, ændrede lidt i den så skriver den som jeg har brugt den.

Black eyed beans salat
3-4 personer

Ingredienser
200 g tørrede black eyed beans
300 g peberfrugt
200 g gulerødder
2 spsk olivenolie
2 fed presset hvidløg
2 tsk tørret rosmarin
1 spsk røget paprika
2 spsk rødvins eddike
Hakket persille, eller som her tørret oregano
Salt og peber

Lad bønnerne stå i koldt vand i minimum 10 timer. Kog dem i 30-35 minutter i vand med rigeligt salt, gerne med et par fed hele hvidløg i. Skær peber og gulerødder i ca 1 cm tern og steg i olie, med hvidløg, røget paprika, salt og peber ved høj varme i et par minutter. Bland den varme blanding med bønner, eddike og persille/oregano.

Jeg serverede det som en selvstændig frokostret, men i bogen anbefaler de at servere den med oksekød eller laks.

Lise

4 kommentarer:

Det Stormske Køkken sagde ...

Uh, jeg har en pose black eyed beans liggende, som jeg ikke ved hvad jeg skal lave med, måske noget i denne stil kunne være en mulighed... Dog uden peberfrugten da det er nr. 1 på hadelisten!

Anonym sagde ...

Uhm, bliver altid så sulten af at besøge din blog :-9

Unknown sagde ...

Hehe, så skal du tage at prøve denne her salat: http://lisepaasu.blogspot.dk/2012/07/bnne-bulgur-salat.html den er virkelig også en lækker måde at bruge bønnerne på :)

Lise

Unknown sagde ...

hehe, det tager jeg som et godt tegn Malene :) Men tak for det :)
Lise