Grønkål er stadig i sæson, så den her er salat er virkelig noget at give sig i kast med. Vi fik den som et element i vores julefrokost, og det er altså virkelig noget der letter den ellers fede mad. Opskriften er fra yndlingsbogen, nemlig Suveræne salater.
Grønkålssalat
4-6 personer
Ingredienser
300 g grønkål
1 stort madæble (gerne belle de boskop)
100 g hasselnødder (ristede hvis man er allergiker)
Dressing
1 spsk æblecidereddike
1 dl friskpresset appelsinsaft
½ spsk flydende honning
Skær grønkåls stilkene fra, og vask dem og tør godt. Blend det i foodprocessor eller lignende så det kan blive finthakket. Hak nødderne med i foodprocesoren. Jeg efterhakkede lidt fordi jeg gerne ville have det finere, men tror at flere omgange i maskinen vil afhælpe det. Skær æblerne i enten små terninger, eller som her i smalle både og bland med resten. Bland dressingen og smag godt til med salt og peber.
Lise
2 kommentarer:
Uhm, ser godt ud - elsker grønkålssalat, det er skønt når det er i sæson.
- Anne
Jamen det er også bare lækkert, det skal bare være hakket fint nok :)
Lise
Send en kommentar