mandag den 1. juli 2013

Kyllinge gyros & tzatziki


Det her udviklede fra en tur i aldi. Der var nemlig pandebrød/fladbrød på tilbud nede. Så var det jeg kom i tanke om nogle fladbrød jeg engang fik i Grækenland med kylling, tzatziki, grønt og pommes i(?!). Her udelod jeg pommes til fordel for et skud sundhed i mere grønt. Marinaden til kylling er fra Newyorkerbyheart.

Kyllinge gyros
2 pers

Ingredienser
400 g inderfilet
2 fed presset hvidløg
Saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 tsk balsamico
2 tsk tørret oregano
Salt, peber

4 fladbrød
Salat
Peberfrugt
Forårsløg

Tzatziki
3-4 dl græsk yoghurt
1 revet agurk
2 fed presset hvidløg
1 spsk ekstra olivenolie
1 tsk tørret/1 spsk frisk dild
Havsalt, friskkværnet peber

Lad agurkes dryppe af i en si 20 minutter inden alle ingredienserne blandes sammen og smages til. Den skal være syrlig og lidt "skarp" i smagen. 

Bland alle ingredienserne til marinaden i en pose og lad inderfileterne ligge heri, minimum et par timer, gerne 1 døgn. Gør alt andet klart og grill til sidst kyllingen på en meget varm grillpande i 4-5 minutter til de er møre men saftige. Læg det hele sammen og nyd! Husk servietter, for man kan altså ikke få for meget tzatziki!

2 kommentarer:

Marian N. Larsen sagde ...

det lyder godt nok lækkert!

Lise B sagde ...

Tak Marian, det var også ret lækkert :)
Blev nødt til at lave det igen den anden dag fordi jeg lavede det her indlæg ;)

Lise