fredag den 1. februar 2013

Chokoladeballaden med citrussalat


Har længe skulet over til Anne for denne her opskrift, der kan findes lige HER. Jeg synes ikke rigtig der er nogle arabiske desserter som tiltaler mig helt vildt, så nu blev det delvist arabisk med en lækker sommerfarvet frugtsalat med fine rubiner aka granatæblekerner i. Kagen er virkelig lækker. Jeg bagte den 2 dage i forvejen, der anbefales en, men det gjorde bestemt ikke noget. Anne anbefaler chokolade 56% eller 64%, men jeg valgte en 70% som også var virkelig godt. Min veninde som er kok anbefalde at næste gang jeg skulle bage den skulle jeg piske sukkeret med æggene inden det blev vendt i for at få den mere stabil, men jeg fulgte opskriften til punkt og prikke ;)

Chokoladeballaden
10 pers+

Ingredienser
200 g smør
200 g chokolade (brugte 70%)
250 g sukker
5 æg
1 spsk mel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet deri. Tag gryden af komfuret og rør sukkeret deri. Køl af i et par minutter og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend til sidst mel i.Bag i en rund form (jeg brugte en foret springform på 24 cm)  i 25 min (eller deromkring) ved 180 grader varmluft. Da kagen havde hvilet på køl i 2 dage (kun 1 dag kræves), smeltede jeg lidt hvis chokolade i en pose og pyntede med det og granatæblekerner.

Frugtsalaten blev lavet af 2 mangoer, ½ ananas og 2 appelsiner. Der ovenpå drysses kernerne af et granatæble.

Lise

2 kommentarer:

Christel | Colors and Creations sagde ...

Hold nu op, der skete noget fra billede 2 til 3! Wow en flot (og garanteret velsmagende) dessert :)

Lise B sagde ...

Ja det er en kage der virkelig tager sig godt ud med lidt pynt :) Og jep, den er lækker, dog bedst i små mængder og med lidt friskt on the side :)
Lise