torsdag den 28. februar 2013

Kidneybønner i guacamole


Det her er en proteinrig salat, men rig på gode fedtstoffer fra avokadoen, og vil vove at påstå den at den kan stå som en selvstændig ret, eventuelt med lidt brød til. Retten er fra min absolutte yndlingsbog, suveræne salater og brillante buffeter, som jeg mener alle bør eje ;) Synes det lød lidt underligt med appelsin ovenpå, men det gjorde altså lige det sidste. Synes også krydringen lød lidt suspekt, men virkelig en af de bedste "salater" jeg har spist på det sidste. Jeg serverede den med den her skønne fisk.

Kidneybønner i guacamole
2 pers

Ingredienser
1 dåse kidneybønner/røde bønner
2 spsk smasneutral olie
2 tsk citronsaft
½ finthakket rødløg
1 tsk flydende honning
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt anis
Salt, peber

1 advokado
1 tomat
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
1 smule stødt chili
Salt

1 appelsin i fileter

Til marinaden blandes alle ingredienserne sammen og blandes med bønnerne. Lad dem gerne marinere nogle timer, hvis du har tid til det. Til guacamolen tages kernerne ud af tomaterne og hakkes i fine tern. avokadoen moses med resten af ingredienserne til guacamolen, husk at smage godt til. Her kan man så servere retten på to måder, enten vendes guacamolen sammen med bønnerne eller også serveres det ovenpå, og pyntes med appelsin fileter.

Lise

Ingen kommentarer: