mandag den 3. marts 2014

Svenska semlor!


Ja i know, det var fastelavn igår, men var altså på farten med hr. kæreste hele dagen, så kune ikke nå at få smidt dem ind. Synes desuden heller ikke noget så lækkert skal degraderes til kun at blive spist en gang om året. Det er da fjollet, man bager heller ikke kun cookies eller brownies ved en årlig anledning? Sverige er på så mange måder mega sej, gode musikere, smukke steder, ski, sol og det hele, og så kan de finde ud af det med fastelavnsboller! Prøv dem, er sikker på de ikke skuffer. Eller bogmærk opskriften og kom igen næste år når der er fastelavn igen ;) Opskriften er herfra, men jeg var lidt vild og brugte galliano i fløden, hvilket var superb!

Semlor med marcipan og flødeskum
8 stk

Ingredienser
Dej:
12 g gær
40 g smør
1,2 dl mælk
1 tsk stødt kardemomme
1 knsp salt
2 spsk sukker
180-200 g hvedemel

Fyld:
150 g marcipan
1-2 spsk mælk
2 dl fløde
2 spsk galliano

Smelt smørret i en skål og tilsæt mælken. Rør gæren ud deri. Rør kardemome, salt og sukker deri. Tilsæt gradvist mel. Ælt dejen til den er smidig og lidt klistret. Lad dejen hæve i 45 minutter et lunt sted. 

Når dejen er hæves formes den til 8 lige store boller på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Pesel bollerne med sammenpisket æg og bag dem 7-8 minutter. (hertil kan de godt lave dagen før de skal serveres)

Når de skal serveres: Skær toppen af de afkølede boller. Udhul bollerne med en teske og riv fyldet ned i en skål og rør med revet marcipan og mælk. Pisk fløden og bland med galliano. Fordel marcipanmassen i de udhulede boller og pynt med flødeskum og sæt toppen tilbage på. Drys med flormelis og server.

Lise

2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Årh, lad da lige vær! - Hvor ser de GODE ud!

Unknown sagde ...

Åh undskyld, men håhåhåhå, jeg gør det nok igen ;)

Lise