En herlig sommersalat med masser af smag. Opskriften stammer delvist fra kogebogen suveræn sommer, men jeg ændrede en del i ingredienserne. Ristede kikærter har jeg fundet ud af er et hit! Hvis man rister dem i en god spsk olie på panden, med salt, peber og stødt spidskommen, så føles det lidt som at spise chips! Bare sundere forstås.. Jeg serverede salaten med lidt bøf på toppen, men jeg tror et fint stykke lam vil gå rigtig godt til salaten. Ellers vil det være en rigtig fin vegetar ret pga. proteinindeholdet fra kikærterne.
Sommersalat med ristede kikærter og tahincreme
4 pers
Ingredienser
200 g tørrede kikærter
250 g frisk babyspinat
200 g grønne asparges
3 spsk tahin
3 spsk koldt vand
2 fed presset hvidløg
2 spsk citronsaft
Lidt friskrevet muskatnød
Lidt cayennepeber
Salt, peber
Læg kikærterne i blød natten over og kog i et hold nyt vand i ca 1 time til de er møre. (Eller brug en dåse allerede kogte kikærter, så bliver de bare ikke helt så sprøde.) Knæk den træede ende af aspargsen og skær i mindre bidder og overhæld med kogende vand. Lad det stå i 1 minuts tid før vandet hældes fra og aspargsene skylles i koldt vand. Skyl babyspinaten godt i flere hold koldt vand, bland i en stor skål med aspargsene. Hæld en god spsk olie på en stor pande og rist kikærterne ved god varme med salt, peber og spidskommen til de er blevet gyldne, måske med mørkere stænk. Smag dig frem. Til dressingen røres alle ingredienserne sammen til en lidt og lidt tynd dressing. Server den til salaten så man selv kan bestemme hvor meget man vil have. Bon appetite :)
Lise
Ingen kommentarer:
Send en kommentar