Puha der har været travlt med opgave, eksamen og en helt masse påskehygge. Men jeg har en masse ting i ærmet til jer, så der kommer en del opskrifter her det næste stykke tid. Opskriften er den samme som jeg bruger til flutes, der benyttes bare 700 g hvedemel i stedet for de 600 g blandet mel, og de bliver til 3 fine flutes.
Langtidshævede grove morgenboller
Ca 10 stk
Ingredienser
½ l koldt vand
1 spsk groft salt
15 g gær
100 g havregryn
150-200 g groft mel (spelt, fuldkornshvede eller lignende)
300-350 g hvedemel (600 g i alt)
Dag 1: Rør saltet ud i vandet og tilsæt gæren, rør ud. Rør havregryn og groft mel i og tilsæt dernæst hvedemelet. Der skal være 600 g blandet mel og havregryn i alt for den rette konsistens. Læg husholdnings film over og lad det hvile i køleskab i minimum 6 timer, helst natten over.
Dag 2: Klat dejen til 10 boller på bagepapir og drys med lidt sesam eller andet og lad hæve 30 minutter. Tænd ovnen på minimum 250 grader og sæt en foliebakke med vand i bunden af ovnen. Når ovnen er helt varm sættes bagepladen ind og de bages i 8 minutter. Derefter skrues temperaturen ned til 180 grader og de bager videre i 12-15 minutter.
Lise
2 kommentarer:
De ser vel nok lækre ud - og lyder dejligt nemme :) Dem må jeg forsøge mig med. Tak for opskriften!
De er også super nemme, og man kan bruge hvad mel man lige har :)
Velbekomme :)
Lise
Send en kommentar